Quantcast

Į prostituciją ukrainietę įtraukę asmenys stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kriminalistai baigė tyrimą dėl prekybos žmonėmis ir pelnymosi iš prostitucijos, kaltinimai pareikšti trim asmenims, įtariamiems į prostuciją įtraukus ukrainietę, pranešė uostamiesčio policija.

Kaltinimai dėl to pareikšti Lietuvos piliečiui ir dviem Ukrainos pilietėms.

Tyrimo metu nustatyta, kad seksualinės paslaugos buvo teikiamos butuose Klaipėdoje, Tauragėje bei Šiauliuose, o skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

Pernai lapkritį uostamiesčio ir Tauragės kriminalistai bute Tauragėje aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikusią 23 metų Ukrainos pilietę. Kratos metu rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti, galimai iš šios neteisėtos veikos uždirbti pinigai bei nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – kanapių.

Tęsdami operaciją policijos pareigūnai tą pačią dieną Tauragėje sulaikė ir įtariamus šios nusikalstamos veikos organizatorius – 29 metų Ukrainos pilietę bei 47-erių anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantį klaipėdietį.

Atlikus kratas pastarųjų gyvenamosiose vietose Klaipėdoje, rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti ir galimai iš šios nusikalstamos veikos uždirbti pinigai – daugiau nei 21 tūkst. eurų.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo, kad 23 metų Ukrainos pilietei atvykti dirbti neva legalaus darbo į Lietuvą įtariama pasiūlė 22 metų jos tėvynainė, kuri, pagal išankstinį susitarimą su Lietuvoje buvusiais minėtais 29 ir 47 metų bendrininkais, už piniginį atlygį atgabeno 23 metų nukentėjusiąją merginą į Lietuvą.

Čia, pasinaudojant nukentėjusiosios pažeidžiamumu, gavus jos sutikimą teikti seksualines paslaugas už atlygį, ji buvo perduota bendrininkams, įtariama organizavusiems šią nusikalstamą veiklą.

29 ir 47 metų įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems bei 22 metų įtariamajai paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į paimtas pinigines lėšas – įvairia valiuta daugiau nei 25 tūkst. eurų, juvelyrinius dirbinius bei automobilį.

Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Už prekybą žmonėmis numatytas laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Dar klausimas kas ką įtraukė ir "verslo" planą pasiūlė.

tai ji pati

tai ji pati portretas
ir įsitraukė, kokie čia įtraukimai.... Pasiūlė - pasiūlymą priėmė.

...

... portretas
Pilni skelbimai tu ukrainieciu. Reikia legalizuotu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių