Quantcast

„Žuvėdrai“ sidabras – septintąkart

"Sąmokslas nebuvo įgyvendintas iki pabaigos. "Žuvėdra" buvo pasmerkta būti trečia, tačiau dėl vieno teisėjo "klaidos" ji apsikeitė vietomis su Vokietijos šokėjais", – apie pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate klaipėdiečiams kastą duobę atvirai kalbėjo Skaistutė Idzelevičienė.

Konkurentai – išvien

Anot antrus metus iš eilės ir septintą kartą sidabro medalius iškovojusios "Žuvėdros" komandos vadovės, rusai, anksčiau patys aimanavę dėl subjektyvumo, už nugalėtojų titulą turėjo dėkoti ne kam kitam, o su savo sąžine prasilenkusiems teisėjams.

S.Idzelevičienė žinojo, kad pastaruoju metu Tiumenės "Vera" ir Brėmeno "Grun-Gold-Club" glaudžiai bendradarbiavo, todėl buvo pasiruošusi tokioms žabangoms.

"Pirmą kartą Rusijoje surengtose pirmenybėse viskas vyko pagal planą, tačiau vienas teisėjas "susipainiojo", kai lietuviams skyrė aukštesnę vietą nei vokiečiams. Ji lėmė, jog praėjusių metų čempionai nusmuko į trečiąją poziciją, o "Žuvėdrai" atiteko sidabras", – grįžusi iš Maskvos karčios neteisybės neslėpė S.Idzelevičienė.

Šoko be klaidų

Klaipėdietė neturėjo priekaištų auklėtiniams – pirmajame etape, pusfinalyje ir finale.

Jie kompoziciją "Uraganas" pagal grupės "Scorpions" grupės dainas, įrašytas kartu su Berlyno simfoniniu orkestru, atliko idealiai, kiekvieną kartą sugebėdavo susikaupti ir nenudžiuginti varžovų klaidelėmis.

p>"Silpnesnių komandų atstovai ir žiūrovai tvirtino, jog mes turėjome tapti čempionais, tačiau istorijai lieka ne jų nuomonė, o teisėjų paskelbtas rezultatas", – itin nesielvartavo su panašiais akibrokštais daug kartų susidūrusi vadovė.

Pirmą kartą planetos čempione tapusi Tiumenės "Veros" komanda finale sulaukė tik vieno vieneto (aukščiausio balo), tačiau dar penki arbitrai, lyg susitarę, skyrė antrąją vietą.

"Žuvėdra" ir nuolatiniai jos varžovai "Grun-Gold-Club" šokėjai gavo po tris vienetus, tačiau šiuos ansamblius smukdė kiti žemesni balai.

Gerai pasirodė ir antroji "Žuvėdros" komanda, taip pat patekusi į finalą. Kaip ir pernai, iš septyniolikos ji liko penkta.

Pirmą kartą ant parketo šoko ir Mongolijos komanda "Star Ulaanbaatar".

Debiutas buvo neblogas – mongolai pateko į pusfinalį, kuriame su austrų "TSC Schwarz-Gold Wien" ir olandų "Dance East Latin Oldenzaal" ekipomis pasidalijo 10–12 vietomis.

Nusivylė organizavimu

Ne tik Lietuvos, tačiau ir kitų šalių šokėjai liko nusivylę Maskvos pakraštyje, Krasnogorske, surengtomis varžybomis.

Anot S.Idzelevičienės, dideliame "Crocus City" centre vykęs pasaulio čempionatas buvo labiau panašus į paprastą konkursą.

"Kai varžybos vyksta Lietuvoje ar Vokietijoje, vedėjams nereikia prašyti žiūrovų, kad jie už gerai atliktus elementus negailėtų aplodismentų šokėjams, – teigė specialistė. – Rusijoje sulaukdavome plojimų, tik organizatoriams paraginus. Nustebino ir maža salė. Tokios tikrai nesitikėjome vykdami į Maskvą."

Nusivylimo savo interneto svetainėje neslėpė ir vokiečiai.

"Ankstesnėse varžybose šokėjų kovas stebėdavo po kelis tūkstančius šokių mėgėjų, o Rusijoje – gal 900", – godojo Vokietijos sportininkai.

Įteikė A.Charlamovo lazdą

Klaipėdiečiai gavo gana kuklią vicečempionų taurę, taip pat du prizus su rusiškais ornamentais.

Pasveikinti "Žuvėdros" šokėjų atvyko ir Lietuvos ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus. Jis klubo vadovui Romaldui Idzelevičiui įteikė lazdą, kurią buvo gavęs iš legendinio Rusijos ledo ritulininko Aleksandro Charlamovo.

"Dabar teks pirkti pačiūžas", – lyg būtų daug metų ledo ritulį žaidęs, tvirtai lazdą laikydamas juokavo R.Idzelevičius.

Šokėjus pasveikino ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Tai jau ne pirmasis Jūsų laimėjimas. Jūs garsinate Lietuvą pasaulyje, skindami pergales pasaulio čempionatuose jau daugelį metų. "Žuvėdros" kolektyvas, pasižymintis tobula sportinio šokio raiška, svariai prisideda plėtojant šokio meną Lietuvoje ir toli už jos ribų. Linkiu Jums naujų išraiškingų kompozicijų, įkvepiančių sumanymų ir naujų pergalių, džiuginančių mūsų šokio meno gerbėjus", – sakoma sveikinime.

Europos varžybos – Azijoje

Kitų metų Europos čempionatas, tradiciškai vyksiantis gegužės mėnesį, bus surengtas Tiumenėje.

"Kas į ją gali nuvažiuoti? Nebent patys rusai ir vokiečiai. Be to, Tiumenė – Azijoje. O čempionatas – Europos", – daugiau klausimų nei atsakymų, ar pavasarį vyks į Rusiją, turėjo S.Idzelevičienė.

Vakar ji nebuvo kategoriškai nusiteikusi dėl to, kad nedalyvaus.

"Laiko dar yra. Pavasarį bus matyti. Viena aišku – autobusu, kaip esame įpratę, iki Tiumenės nevažiuosime. Gal organizatoriai Europos komandoms apmokės kelionę lėktuvu. Tuomet – kas kita", – svarstė klaipėdietė.


Komandų rikiuotė finale

1. Tiumenės "Vera" (Rusija)

2. Klaipėdos "Žuvėdra" (Lietuva)

3. Brėmeno "Grun-Gold-Club" (Vokietija)

4. Felberto "TSZ Velbert" (Vokietija)

5. Klaipėdos "Žuvėdra-2" (Lietuva)

6. Tambovo "Cveta Radugi" (Rusija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių