Quantcast

Vaiko kaltinimus tėvui vertins psichologas

Aiškinantis trimečio berniuko apiplikymo verdančiu vandeniu aplinkybes nuspręsta pasitelkti vaikų psichologijos specialistą. Jis turės atsakyti, ar galima pasitikėti mažylio tvirtinimu, jog jį pavojingai sužalojo tėvas.

Teisiant Kretingos rajone gyvenantį ir kunigu prisistatantį Petrą Miežetį dėl trimečio sūnaus galbūt pavojingo sužalojimo, vėl bus netrumpa pertrauka. Šį kartą gali tekti kelis mėnesius laukti specialisto išvadų.

P.Miežetis teisiamas už tai, kad, anot kaltinimo, 2008 m. rugpjūčio pabaigoje karštu vandeniu iš virdulio apiplikė savo pusketvirtų metų sūnų ir nutvilkyto vaiko neskubėjo gabenti į ligoninę.

Tik po kelių dienų, kai vaikas buvo pavojingos gyvybei būklės, berniukas pateko į medikų rankas. Nuo pat pradžios vaikas kategoriškai tvirtino, kad karštą vandenį ant jo užpylė tėvas.

Berniukas augo su tėvu bei antrąja jo žmona ir dviem jos vaikais iš pirmosios santuokos. Jo mama neseniai mirusi.

Ilgiau nei pusmetį Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama byla stebina ne tik kraupiu siužetu. Teisme išaiškėjo, kad Kretingos vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistė, užuot gynusi mažamečio nukentėjusiojo interesus, palaiko kaltinamo tėvo pusę.

Su mažyliu ne kartą bendravo psichologai, medikai, yra ekspertų išvada, jog pats vaikas negalėjo susižaloti.

Trečiadienį Naujųjų apaštalų bažnyčios, kurios kunigu prisistato esąs P.Miežetis, pasamdytas advokatas paprašė skirti vaikui psichologinę ekspertizę.

Siekdama apsaugoti mažametį nuo dar vienos traumos, bylą nagrinėjanti teisėja nusprendė kreiptis į vaikų psichologijos specialistą M.Romerio universiteto Socialinės politikos institute.

Remdamasis berniuko apklausos vaizdo įrašu bei bylos medžiaga, specialistas turės įvertinti vaiko parodymų patikimumą.

Panašus tyrimas atliktas mažametei aukai ir garsiojoje Kauno pedofilijos byloje.

Išvada gali padėti teisėjai apsispręsti P.Miežečio kaltės klausimu.

Kito posėdžio data dar nežinoma. Kol kas nukentėjęs vaikas gyvena su savo mirusios mamos tėvais.


Šiame straipsnyje: Petras Miežetis

NAUJAUSI KOMENTARAI

moskitto

moskitto portretas
jame sedi velnias,negi nematot is akiu?

vardenis

vardenis portretas
su tuo kunigu reikia baigti - be teismo nuteisti (nors suprantu, kad taip negalima), bet ką pasakyti apie mažylio pamotę ir vaiko teisių apsaugos specialistę? Kokiais kerais jos užkerėtos? Neabejoju, kad jos privalo būti teisiamos kartu su tuo baisiu nusikaltėliu. Argi prokuratūra ir šiuo atveju pasirodys bejėgė? O kad tokia gali būti, tai rodo ilgiausiai nagrinėjama byla ir dar kažkoks bažnyčios advokatas drįsta pageidauti psichologinės mažylio ekspertizės. Linkiu, kad to advokato vaikai ar anūkai patektų į panašią situaciją. Nesuprantama, kaip jis gali tokį žvėrį ginti.

taigi

taigi portretas
ir vel mes ant vaiko kaltinimus,kad meluoja,tokie vaikai meluoti nemoka,o pagaliau ir taip aiski tevo kalte,kad ilgai nesikreipe pas gydytojus
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių