Quantcast

Uostamiestyje šunis žaloja kabliukais

Uostamiesčio šunų šeimininkus gąsdina ne tik nuodais "pagardinti" kiemuose ir pievose besimėtantys maisto likučiai, bet ir žvejybiniai kabliukai juose.


 

Uostamiesčio šunų šeimininkus gąsdina ne tik nuodais "pagardinti" kiemuose ir pievose besimėtantys maisto likučiai, bet ir žvejybiniai kabliukai juose.

Kai nuvilnijo žinia apie Klaipėdos vasaros estrados teritorijoje nuodijamus šunis, paaiškėjo, kad nukentėjo ir vadinamojo Žvejybos uosto bei kitų rajonų gyventojų šunys.

Klaipėdietis Gediminas pasakojo šią savaitę Žvejybos uosto rajone aptikęs primėtytų "skanėstų" šunims. Esą maisto viduje – žvejybiniai kabliukai.

Vienas jų, vedžiojant augintinį, įstrigo klaipėdiečio šuns nasruose.

"Saugokite savo gyvūnėlius. Laimė, kad netoliese buvo veterinarijos klinika, kurios specialistai greitai suteikė pagalbą. Radau net du kabliukus maiste. Veterinarai pranešė, kad viskas baigėsi laimingai, tačiau išsigandau ne juokais", – pasakojo vyras.

Taikos prospekte nukentėjo ir klaipėdietės Gražinos augintinis. Moteris patikino, kad šuns gydymas jai atsiėjo daugiau nei 100 eurų.

"Tai iš tiesų vyksta. Mano šuo apsinuodijo savo kieme. Net nespėjau sureaguoti, kai jis sugriebė rūkytos vištienos gabalėlį. Nespėjau nieko padaryti. Šuo sunegalavo jau vakare:  nieko neėdė, nesikėlė iš vietos. Klinikoje, atliekant tyrimus, jo kraujas buvo toks tirštas, kad net nelašėjo. Maniau, kad žmonės taip katinus nuodija, nes mūsų kieme jie veisiami ir maitinami", – svarstė moteris.

Ne paslaptis, kad daugumos gyventojų pyktį kelia šeimininkai, nesusirenkantys šunų išmatų, vedžiojantys juos be pavadėlių ir antsnukių, taip, nepatenkintųjų teigimu, keldami pavojų aplinkiniams.

Kai kurie klaipėdiečiai pastebi, esą tokių kraštutinių veiksmų imtasi ne be reikalo.

"Palaidi šunys ne kartą išgąsdino mano vaiką. Reikia kažkaip su tuo tvarkytis, nes šeimininkai iš tikrųjų elgiasi įžūliai. Todėl nereikia stebėtis, kad kažkas ėmėsi daryti tvarką", – piktinosi Tomas.

Tačiau, pasak Klaipėdoje įsikūrusios gyvūnų prieglaudos "Linksmosios pėdutės" atstovės Simonos Šakinytės, tvarkingai augintinius vedžiojantys šeimininkai neturėtų kentėti dėl kitų gyventojų neatsakingumo.

"Žinoma, kad už savo šunis atsako jų šeimininkai. Ir iš tiesų – kartais jie netinkamai vedžioja augintinius viešose vietose. Todėl nukenčia niekuo dėti žmonės", – samprotavo S.Šakinytė.

Manoma, kad maistą, apnuodytą žiurkių nuodais ar su žvejybiniais kabliukais, mėto žmonės, nepatenkinti šunų šeimininkų elgesiu.

Policija aiškinsis, ar mėtomi maisto likučiai su nuodais – tyčinis šunų kankinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu kdel turiu rinkti sudus

nesuprantu kdel turiu rinkti sudus portretas
as gyvenu statybininku prospekte, rajonas visas pats atrodo kaip sudas ,viskas nudrengta ,apleista, nesenai pastate stoteles autobusu stiklines i po jomis kai baige sudejo atgal plyteles subirejusias 40 metu senumo dar rusu laiku, nepasistenge net nauju padet, ir jus norite kad isvietes isvaizdos rajone dar rinktu kas sudus, ar jus renkat tualete sudus,as ne, kai aplinka padarys kaip naujuos namuose ,tada ir rinksiu

šuns šeimininkas

šuns šeimininkas portretas
Kiek pastoviai matau, tai mažų veislių nerenkamos išmatos, kas be ko papuola ir didelių, bet žymiai mažiau. Paprasčiausiai didelius šunis žmonės daugiausia veda į atokesnes (toliau nuo miesto ) vietas, o mazgius vedžioja tiesiog prie laiptinių, ant šaligatvių, prie tvorų ir kitose viešose vietose. Eini ir matai pilna mažų š.. krūvelių.

Luiza101

Luiza101 portretas
Zmones kas jum yra? Skundziates del sunu sudu bet pro akis praleidziat tokius dalykus kaip kad benames kates. Ju pilna visur, jos taip pat sika o tos bobos kur jas maitina yra didziules sunu prieses. Joms nerupi kad suo tik sisiojo o jos jsu rekia ant taves "susirink savo sudus, policija iskviesiu" ir taip kiekviena vakara, nors sudai buna renkami. Jei jau myli tas savo kates tai ir augink namie o ne issiliek ant sunu. Po to ir prasideda tokie dalykai su nuodais ir kabliukais.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių