Quantcast

Uostamiestyje plės požeminių konteinerių tinklą

Klaipėdoje rengiamasi gerinti komunalinių atliekų rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūrą. Mieste atsiras daugiau pusiau požeminių ir požeminių konteinerių aikštelių. Lėšų šiems planams įgyvendinti tikimasi gauti iš ES.

Antradienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams pristatyti ketinimai Klaipėdoje įrengti daugiau požeminių ir antžeminių konteinerių aikštelių.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė paaiškino, kad šie planai jau buvo įtraukti į miesto strateginio planavimo dokumentus.

Anot vedėjos, įgyvendinant projektą uostamiestyje žadama įrengti 12 požeminių konteinerių aikštelių ir 268 pusiau požemines aikšteles.

Kiekvienoje aikštelėje atsiras po 5–6 konteinerius komunalinėms atliekoms, popieriui, plastikui, stiklui ir žaliosioms atliekoms. Iš viso planuojama įsigyti 1 446 konteinerius.

"O privačioms valdoms žadama nupirkti ir išdalyti 2 tūkst. biologinių atliekų surinkimo konteinerių", – teigė E.Jurkevičienė.

Šio projekto vertė siekia 4,9 mln. eurų. Iš ES bus siekiama gauti 4,2 mln. eurų, o miestui iš savo kišenės teks atseikėti kiek per 740 tūkst. eurų.

Anot Projektų skyriaus vedėjos, įgyvendinant šį projektą bus pasirašoma jungtinės veiklos sutartis tarp Klaipėdos savivaldybės administracijos ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo cento (KRATC).

Minėta bendrovė ir bus atsakinga už sėkmingą projekto įgyvendinimą.

"Pagrindiniai darbai ir atsakomybė atiteks KRATC. Su partneriais jis privalo derinti visus žingsnius, pirkimo sąlygas, įgyvendinimo procesus, todėl savivaldybės atstovai bus projekto priežiūros komitete", – dėstė E.Jurkevičienė.

Tikimasi, kad projektą įgyvendinti pavyks iki 2020-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada didnsit vitas automobiliu statymui

kada didnsit vitas automobiliu statymui portretas
dabar tie pozeminiai konteineriai uzima automobiliu vietas, jau dabar kaimynas kaimynui del vietos masinai bado padangas, greitai ir degins ,tempsit kol prasides tikras karas del vietos masinai???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių