Quantcast

Uostamiestyje pasigedo sporto mokyklos

Prasidėjus naujiems mokslo metams, Klaipėdos mokyklose bus formuojamos sporto klasės. Prabilta ir apie būtinybę uostamiestyje steigti sporto gimnaziją.

Klaipėdoje, priešingai nei Panevėžyje ar Šiauliuose, nėra nei internatinės sporto mokyklos, nei sportinių klasių. Minėtas faktas kelia susirūpinimą ne tik sporto entuziastams, bet ir tėvams bei jų atžaloms.

Vakar posėdžiavę Sporto tarybos nariai aptarė būsimus pokyčius, kurių mokyklos turėtų sulaukti jau šiemet.

"Šiuo klausimu pažengėme į priekį. Miesto taryba mums pavedė sudaryti olimpinių, tai yra didelio meistriškumo, sportininkų ugdymo programą ir sportininkų krepšelio sistemą. Lėšos galėtų būti numatytos kitų metų savivaldybės biudžete", – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Tokiose klasėse besimokantiems jaunuoliams būtų sudarytas lankstus pamokų grafikas, į kurį įsiterptų kelios treniruotės per dieną.

Patvirtintame Mokyklų tinklo pertvarkos plane numatytas ir sporto gimnazijos steigimas Klaipėdoje. Tam jau pritarė miesto taryba.

Tiesa, nėra aišku – į būsimą mokyklą būtų priimami tik miesto ar ir viso rajono vaikai.

Kai kurių Sporto tarybos narių nuomone, tai turėtų būti internatinė sporto mokykla, nes dauguma jaunuolių, gyvenančių rajone, lanko Klaipėdoje esančias švietimo įstaigas.

"Mūsų situacija panaši į kitų didžiųjų Lietuvos miestų. Daugelis vaikų gyvena rajone, nors mokosi Klaipėdoje. Todėl gimnazija turėtų tapti regionine", – įsitikinęs I.Pocius.

Pirminiais skaičiavimais, vien miesto mokyklos išlaikymas per metus pareikalautų apie 300 tūkst. eurų.

O internato steigimas būtų kur kas brangesnis. Jame gyvenantiems vaikams būtų suteikta nakvynė, maitinimas, finansuojamas dalyvavimas varžybose, reikalingos įrangos įsigijimas.

Dar vienas diskutuotinas klausimas – internato vieta ir jame mokomos sporto šakos.

"Aišku tiek, kad tai būtų olimpinės sporto šakos, tokios kaip krepšinis, futbolas, plaukimas, regbis, lengvoji atletika ir kitos", – vardijo pranešėjas.

Vis dėlto artimiausiu metu tikėtis mokyklos atsiradimo neverta.

"Galbūt 2018-ųjų mokslo metų pradžioje mes galėsime pradėti galvoti apie gimnaziją. Kalbant apie sporto klases, jau pradėsime darbuotis nuo šių metų rudens", – kalbėjo I.Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rutai

Rutai portretas
Matyt ponia nelabai domitės sportu Klaipėdos mieste. Yra ir pas mus sporto mokyklų.Pvz. futbolo,lengvosios atl., krepšinio.

Ruta

Ruta portretas
Pagaliau Klaipedoje pradeta galvoti apie vaiku sporta. Sveikintina. Kituose miestuose yra sporto mokyklos i kurias ir moksleiviai ir darzelinukai ateina ar i baseina ar gimnastikos ir kt sporto saku treniruotes. Keista kad Klaipedoj tik dabar susirupino.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių