Quantcast

Uostamiestyje daugės socialinių būstų

Laukiantiesiems socialinių būstų – geros žinios. Šiuo metu sparčiai remontuojamos savivaldybei priklausančios gyvenamosios patalpos, o iki 2016-ųjų planuojama įrengti dar aštuonias dešimtis naujų butų. Šiemet jau keliasdešimt klaipėdiečių gavo stogą virš galvos.

Laukiantiesiems socialinių būstų – geros žinios. Šiuo metu sparčiai remontuojamos savivaldybei priklausančios gyvenamosios patalpos, o iki 2016-ųjų planuojama įrengti dar aštuonias dešimtis naujų butų. Šiemet jau keliasdešimt klaipėdiečių gavo stogą virš galvos.

Perka arba atnaujina

Šiuo metu uostamiestyje socialinių būstų laukia daugiau nei 2 tūkst. šeimų ar pavienių asmenų.
Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė informavo, jog šių metų pradžioje savivaldybei priklausė 1 639 butai.

Vis dėlto, socialinių būstų fondas nuolat pildosi.
Kasmet iš valstybės bei savivaldybės skiriamų lėšų perkami nauji butai ir skiriami gyventojams sudarytos eilės tvarka. Būstų sąrašą kasmet papildo tuštėjančios arba baigtos remontuoti savivaldybei priklausančios patalpos.

Šių metų pradžioje uostamiestyje pradėtas remontuoti 51 savivaldybės butas. Iš jų – 29 jau sutvarkyti, o 22 butuose dar vykdomi remonto darbai. Dar 30 savivaldybės butų laukia remonto.

Statys naujus

Dar vienas socialinių būstų fondo pildymo būdas – naujų statyba.

Šiemet iš valstybės biudžeto yra skirta daugiau nei 1 mln. litų socialinių būstų fondo plėtrai. Už šiuos pinigus bus perkami vieno kambario butai, nes būtent tokių butų poreikis uostamiestyje yra didžiausias.

Papildomų lėšų bus bandoma gauti ir iš ES, jeigu savivaldybė iki šių metų pabaigos pateiks tinkamus finansuoti projektus.

"Savivaldybė baigia du techninius projektus gyvenamiesiems namams statyti Irklų g. 1 ir Rambyno g. 14A. Tikimės šio finansavimo, nes tokiu atveju savivaldybės fondas būtų papildytas 86 butais", – kalbėjo pašnekovė.

Jeigu viskas klostysis sklandžiai ir finansavimas bus skirtas kitąmet,  naujieji butai gyventojų lauks jau 2016-aisiais.

Daugėja gaunančiųjų

Pagal sudarytą socialinio būsto laukiančiųjų sąrašą, šiemet jau išnuomoti 29 butai, o dar 8 – išimties tvarka.
Socialinio būsto skyriaus vedėja informavo, kad išimties tvarka socialinį būstą galima gauti keturiais atvejais: kai žmogus stogo virš galvos neteko dėl stichinės nelaimės ir Lietuvos teritorijoje neturi kitų gyvenamųjų patalpų, šeimai vienu kartu gimus trynukams ar daugiau vaikų, jei šeima augina penkias ar daugiau atžalų bei vienišiems ir judėjimo negalią turintiems asmenims.

Iš šių keturių grupių du butai šiemet buvo suteikti šeimoms, kurioms gimė trynukai, du butai – šeimoms, kuriose auga daugiau nei penki vaikai bei dar keturi butai judėjimo negalią turintiems asmenims.

Klaipėdiečiams, kurie augina penketą vaikų, šiemet buvo skirti keturių kambarių butai su holais, o neįgaliesiems – vieno kambario butai Irklų g. 5 name, nes jie yra geriausiai pritaikyti specialiųjų poreikių turintiems asmenims.

"Šiemet daugiausia nuomojome 1–2 kambarių butus našlaičiams ir jaunoms šeimoms bei trijų kambarių ir didesnius butus daugiavaikėms šeimoms", – vardijo D.Netikšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių