Quantcast

Uostamiesčio šimtukininkus pasveikino A. Vaitkus

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdžių salėje buvo pasveikinti uostamiesčio abiturientai, iš valstybinių brandos egzaminų surinkę maksimalų balą – šimtuką.

Šiemet Klaipėdos savivaldybėje brandos egzaminus laikė 1860 abiturientų, iš jų 1246 – iš Klaipėdos savivaldybei priklausančių 12 gimnazijų.

Klaipėdos abiturientai iš viso laikė 12 mokomųjų dalykų valstybinius brandos egzaminus, labiausiai džiaugiamasi dėl to, kad kai kurių klaipėdiečių balų vidurkiai buvo aukščiausi šalyje.

Užsienio kalbų, fizikos, geografijos, informacinių technologijų, istorijos ir matematikos šimtukus gavo šių gimnazijų moksleiviai: „Ąžuolyno“, Eduardo Balsio menų, Klaipėdos licėjaus, Hermano Zudermano, Stasio Šimkaus konservatorijos, Vydūno, „Vėtrungės“, Klaipėdos universiteto „Žemynos“, Vytauto Didžiojo.

Abiturientus pasveikino ir Klaipėdos nepamiršti palinkėjo uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sveikinimo pradžioje meras šmaikštavo, kad šimtukus surinkę abiturientai šventėje atrodė „tokie liūdni lyg būtų dvejetukininkai“.

„Tikrai labai džiaugiuosi, kad Klaipėdos mieste auga tokia jauna ir graži karta. Statistika yra liūdna, nes iš 1800 maždaug 200 lieka Klaipėdoje. Noriu jums visiems palinkėti rasti save Klaipėdoje po mokslų arba dabar, pasirenkant vieną ar kitą mokymo įstaigą. Ši diena – ypatinga, jus sveikins, apdovanos ir pagerbs už tai, kad jūs jau kažką pasiekėte savo gyvenime. Jeigu kalbėtume apie bet kurį žmogų, jo gyvenime bus vertinami trys dalykai – darbai, pasiekimai ir padorumas“, – teigė A. Vaitkus.

Palinkėjęs geros šventės, meras ragino dar šimtą kartų padėkoti abiturientus palaikiusiems pedagogams ir tėveliams.

Po sveikinimų buvo dalinamos padėkos ir tradicinės rugsėjo 1-ąją mokytojams teikiamos gėlės – kardeliai.

Per muzikinę pertrauką susirinkusiems koncertavo bardas Jonas Baltokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių