Quantcast

Tiltų gatvėje – eismo chaosas?

Kai kurių klaipėdiečių vairavimo ypatumai gali priminti Rusijos gilumą – miestiečiai automobilius palieka taip įžūliai, kad stringa eismas visame senamiestyje.

Visa Tiltų gatve driekiasi dviratininkams ir paspirtukininkams skirta juosta. Ji atribota ištisine linija, kurios paskirtis aiškiai nusakyta Kelių eismo taisyklėse.

Tačiau dienos metu kone prie kas antro Tiltų gatvės namo vairuotojai palieka savo mašinas, įjungę avarinius žibintus, ir pėdina savais reikalais – kažkas po parduotuves pavaikštinėti, kažkas pavalgyti.

Situacija kelia nuostabą, nes dėl to, kad lengvieji automobiliai paliekami ant dviračių tako, „apžergę“ ištisinę juostą, stringa autobusų eismas.

Gatvė siaura, tad užtenka vos vieno automobilio ir autobusams tenka stabdyti eismą, apvažinėti kliūtį, išlendant į kitą eismo juostą.

Susidaro ir tokios situacijos, kai mašinas vairuotojai palieka abiejose gatvės pusėse.

Tada autobusų vairuotojams tenka mirksėti vienas kitam šviesomis ir mojuoti rankomis, rodant, kurį vienas kitą praleidžia važiuoti pirmiau.

Andrius Samuilovas. I. Kiseliovaitės nuotr.

Stebint tokį chaosą, kyla klausimas, ar nereikėtų Tiltų gatvėje pastatyti automobilių stovėjimą draudžiančius ženklus?

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas patikino, kad papildomų ženklų tikrai nereikia.

Yra sveikas protas. Laikas juo ir vadovautis.

„Ir be ženklų stovėjimas Tiltų gatvėje yra draudžiamas. Pagal Kelių eismo taisykles, jei sustojus nebelieka vietos prasilenkti, stovėti yra draudžiama. Tiltų gatvė yra labai siaura. Kodėl stovi? Visiems – dzin. Todėl ir stovi“, – kalbėjo A. Samuilovas.

Tiltų gatvėje besidriekianti dviratininkų juosta yra aiškiai pažymėta.

„Ten statyti automobilių negalima dar ir todėl, kad palei kelkraštį driekiasi dviračių takas“, – patikino A. Samuilovas.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ specialistai pasigedo kontrolės Tiltų gatve.

„Už tokį elgesį turi būti aiškios pasekmės. Kadangi pasekmių nėra, todėl jie ir stovi. Nėra būtina statyti miško ženklų, nes Kelių eismo taisyklėse parašyta, kur stovėti galima, o kur ne. O jei kažkas miegojo, kai vairuotojo pažymėjimus dalijo, aš neturiu ką pasakyti. Yra sveikas protas. Laikas juo ir vadovautis“, – priminė A. Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
veiksmas lygus atoveiksmiui - ta miesto rajona taip "istobulino" kad nera kur pastatyti masinos, tur but pagal zinomu istaigu principa - zingsnis i kaire, zingsnis i desine - saunam

nero

nero portretas
Rusijos gilumą?

Blaivus

Blaivus  portretas
Man Tiltu gatve tapo chaosine pries kokius 7 metus, kai ja istobulino neigalus proto atzvilgiu...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių