Quantcast

Teismas nepagailėjo „SOS vaikų“

Teismas pritarė Klaipėdos savivaldybės prašymui iškeldinti agentūrą "SOS vaikai" iš Vaivos g. 23 esančių patalpų. Lig šiol čia galėjo glaustis gyvenimo krizės ištikti klaipėdiečiai su atžalomis. Tačiau agentūra dubliavo kitų panašių institucijų darbą ir ji Klaipėdoje esanti nereikalinga.

Agentūros vadovė Virginija Kairienė pasakojo, kad uostamiestyje agentūra "SOS vaikai" Vaivos g. 23 veikia daugiau nei du dešimtmečius. Pagrindinė fondo programa – vaikų sodyba, globos namai. Anot V.Kairienės, tokia pagalba – būtina.

"Žmonės turi žinoti, kad yra bent kažkokia viltis net sunkiausioje situacijoje. Mes priimame nepilnametes vienišas merginas su vaikais, kurių niekur kitur nepriima. Dabar čia gyvena 19-metė su 2 metų dukrele ir 14-metis jaunuolis", – pasakojo V.Kairienė.

Tačiau miesto valdininkai suabejojo, ar šis labdaros fondas miestui reikalingas, esą kitos institucijos dubliuoja panašias funkcijas, be to, su agentūra "SOS vaikai" pernai vasarą baigėsi panaudos sutartis, kuri nepratęsta.

V.Kairienė agentūros iš patalpų iškelti nesutiko, ir ginčai su savivaldybe persikėlė į teismą.

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme priimta nutartis, kuri tenkino savivaldybės ieškinį – iškeldinti agentūros Klaipėdos fondą bei ten gyvenančius asmenis iš Vaivos g. 23.

Sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas. V.Kairienė teisybės mėgins ieškoti Klaipėdos apygardos teisme.

Per daugiau nei 20 veiklos metų V.Kairienė globojo 64 vaikus, iš jų per 40 pavyko grąžinti į biologines šeimas. Dar 14 svetimų vaikų nuo 3 iki 18 metų V.Kairienė išaugino pati, jie visi turi savo šeimas.

Dabar apie 100 klaipėdiečių šeimų, iš jų 55 vienišos mamos su vaikais sodyboje "SOS vaikai" kartą per mėnesį gauna labdaros.

Moteris tikino, kad per tuos 20 metų agentūra "SOS vaikai" į pastato remontą investavo 115 tūkst. eurų, o per visą tą laiką savivaldybė tam skyrė vos 2 tūkst. litų.

Netyla kalbos, kad pastatą pajūryje, kuriame kol kas veikia sodyba "SOS vaikai", sumanyta privatizuoti, nors garsiai tokie planai neįvardyti iki šiol. Esą tai galėjo būti viena priežasčių, kodėl su agentūra nenorėta pratęsti panaudos sutarties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sukčių ekonomija

sukčių ekonomija portretas
Klaipėdos liberalai ir Gentvilų klanas matyt turi čia privatizavimo ir pasipelnymo viziją...

top

top portretas
Lietuvos valdžiažmogiai kaip ir sovietu laikais visada buvo išsigime.......žiuri tik savo subines ir kišenes

Str.

Str. portretas
visada isivaizdavau, kad savivaldybė labai padeda tokioms organizacijoms ir net duoda finansus.Pasirodo, kad anaiptol.Niekaip nesuprantu kodėl šis fondas vejamas iš Melnaragės.Juk galima būtu restrukturizuoti, tobulinti šia vietą, plėsti paslaugas ir veiklą.Didinti irpadaryti dar geriau.Lygir girdėjau kad jie dirba kaip dienos centras o tai didelis pliusas.Dabar asocialiu šeimu vaikai neturės kur pavalgyti, atitrūkti iš neigiamos aplinkos.Pastaruoju metu kai pasižiuri tai ta musu savivaldybė kažkokia kreiva.Lyg dirbtu ne miesto visuomenei o velniai žino kam.O teismai jiems padeda..Kokia čia mafija pas mus klesti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių