Quantcast

Prestižinio būsto pirkėjų akys krypsta į Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Klaipėda mažina nekilnojamojo turto (NT) statybų ir pardavimo tempą. IV praėjusių metų ketvirtį uostamiestyje smuko ir pasiūla, ir paklausa. Tačiau Klaipėda iš kitų Lietuvos didmiesčių išsiskiria, kai kalba pasisuka apie prabangų būstą. Maždaug kas ketvirtas paskutinį 2015-ųjų ketvirtį nupirktas naujos statybos butas buvo prestižinės klasės.

IV 2015-ųjų ketvirtį Klaipėdoje buvo pristatytas tik vienas naujas projektas, o iš viso šiuo metu rinkoje yra 654 butai. Daugiausiai jų - vidutinės klasės (409 butai), 191 butas yra ekonominės klasės, o 54 prestižinės. Ryškiausiai per praėjusius metus pakito prestižinės klasės butų pasiūla, ji kilo nuo 2 iki 8 proc. visų rinkoje esančių naujų būstų. Didžiausia naujų butų pasiūla išlieka Pempininkuose (28 proc.), Mažajame kaimelyje (25 proc.) ir centre (15 proc.).

III 2015-ųjų ketvirtis Klaipėdos NT rinkoje buvo itin aktyvus - palyginti su II, parduotų ir rezervuotų naujų butų kiekis tuomet šovė į viršų beveik dvigubai (96 proc.). Todėl palyginus III ir IV ketvirčius nuo rekordinės paklausos fiksuojamas mažėjimas trečdaliu. Tiesa, bendrą pardavimų vertę augina tai, kad klientai labiausiai dairėsi į prabangesnius, miesto centre esančius būstus. Daugiau nei trečdalis visų per paskutinį praėjusių metų ketvirtį parduotų butų buvo būtent miesto centre, ketvirtadalis Pempininkuose, 19 proc. Mažajame kaimelyje. Pusė visų nupirktų butų - vidutinės klasės, ekonominės 22 proc., o ją lenkia - prestižinės (28 proc.).

„Klaipėda nuo kitų didmiesčių pirmiausiai ir skiriasi tuo, kad turi jūrą, kuri yra traukos objektas ne tik vietiniams, bet ir kitų miestų gyventojams bei užsieniečiams. Prestižinis būstas vilioja pro langą matomu vaizdu. Dėl to žmonės esant galimybei mielai perka antrąjį būstą pajūryje, kuris tinka ir savam poilsiui, ir investicijai“, - pasakojo NT agentūros „Capital Klaipėda“ direktorė Aušra Galvydytė.

Anot A.Galvydytės, paskutinįjį 2015-ųjų ketvirtį, kuris pasižymėjo prestižinio būsto pardavimais, klientai rinkosi tiek miesto centre, tiek arčiau jūros esantį brangesnį NT. Paklausūs buvo ne tik prabangesni, erdvūs butai, bet ir nuosavi namai, kotedžai, o dėmesio sulaukė netgi anksčiau pastatyti objektai, kuriais susidomėjimas buvo atslūgęs.

Prestižinės klasės butų kaina IV 2015-ųjų ketvirčio pabaigoje vidutiniškai siekė 1409 eur/kv. m. Ekonominės klasės butai vidutiniškai kainavo 1161 eur/kv. m., vidutinės 1313 eur/kv. m. Bendras pasiūloje esančių butų kv. m. kainos vidurkis buvo 1281 eur/kv. m. Per ketvirtį butai brango vos 0,2 proc., per metus 3,1 proc.

Brangiausiai šiuo metu parduodami butai Melnragėje (1400-2000 eur/kv. m.), Giruliuose (1431-1582 eur/kv. m.), centre (830-2726 eur/kv. m.) ir Pempininkuose (1021-1927 eur/kv. m.). Pigiausiai butus galima įsigyti Paupiuose (1057-1094 eur/kv. m.), Žardupiuose (1099-1256 eur/kv. m.) ir Žvejybos uoste (1085-1467 eur/kv.m.).

A.Galvydytė mano, kad artimiausiu metu NT kainos Klaipėdoje nemažės, dėl gerėjančios ekonominės situacijos jos gali netgi šiek tiek ūgtelėti. Dėl to dabar tinkamas metas pirkėjams pajūryje ieškoti būsto pastatytuose objektuose, kurie rinkoje žinomi jau kuris laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stambiai nusisneketa

stambiai nusisneketa portretas
Klaipedoje is bedos prestizinis bustas yra Hetkaus manto namai. Viskas! Nauju pastatyta nera daugiau. O paprasta nauja dezute delbto kad nauja vadinti prestizine?)))) prestizine 2-3 4 aukstų ne daugiau. Su atskiru iejimu kaip kotedze. Ir turi buti senamiestyje minimum. O visi kiti net gandraliskes paprasti nauji statiniai.

asta

asta portretas
kur naujos statybos butu yra Pempininkuose, kas man gali atsakyt?????

rms

rms portretas
Atrado ko paklausti apie nekilnojama turta. Paziurekite registro centro duomenis, bus aiskiau. Apie nekilnojamo turto kainu augima siais metais nesapnuokite. Paziurekite kokie isores veiksnaiai veikia ekonomika, sie metai bus sunkus, tad rudeni tiketinas kainu mazejimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių