Quantcast

Policija tikrins dviratininkų blaivumą

Po Klaipėdą vėl laigant dviratininkams, nesnaus ir policijos pareigūnai. Jie pasirengę tikrinti ne tik tai, ar transporto priemonės tvarkingos, bet ir dviratininkų blaivumą.

Pastaruoju metu daugėja pranešimų apie nubaustus girtus dviratininkus. Palangiškis per mėnesį net du kartus buvo sulaikytas, kai girtas važiavo dviračiu. Už tai jis turės susimokėti 1100 litų baudą.

Savaitgalį Drevernoje pareigūnams taip pat įkliuvo dviratininkas, kuris į alkoholio matuoklį įpūtė rekordinį kiekį promilių – beveik penkias.

Dviratis yra transporto priemonė, o dviratininkai – eismo dalyviai, todėl jiems taip pat galioja taisyklės. Viena jų – dviračiu važiuoti blaiviems.

Statistikos, kiek mieste per šiuos metus yra nubausta girtų dviratininkų, nėra. Tačiau Klaipėdos apskrities policijos komisariato Kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Ramūnas Šideikis teigė, jog mieste girtų dviratininkų pasitaiko rečiau nei kaimo vietovėse.

„Rajonuose neblaivūs dviračių transporto priemonių vairuotojai yra kur kas dažnesnis reiškinys, nes, matyt, dviratis yra populiaresnė susisiekimo priemonė“, – svarstė pareigūnas.

Jis patvirtino, jog, atšilus orams ir mieste padaugėjus dviratininkų, jie bus atidžiau kontroliuojami, nors specialių reidų rengti neketinama.

„Mieste patruliuoja pareigūnai, kurie gali sustabdyti dviratininką, jei šis ar jo transporto priemonė sukelia įtarimų“, – tvirtino R.Šideikis.

Važiavimas dviračiu esant neblaiviam gali kaip reikiant atsirūgti. Jei dviratininkui nustatomas lengvas girtumo laipsnis, jam gresia bauda nuo 300 iki 500 litų. Už vidutinį ir sunkų girtumo laipsnį bauda išauga iki 500–700 litų.

Paklaustas, ar gresia ir dviračio konfiskavimas, R.Šideikis tikino tokių atvejų negirdėjęs. Be to, tokia drausminimo priemonė nenumatyta ir Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Žmogus, kuris neblaivus dviratį tik stumia, taip pat gali neišvengti baudos, tačiau ji būtų mažesnė.


Šiame straipsnyje: dviratininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

velo

velo portretas
girtas bomžas su dviračiu, tai dar ne dviratininkas

Gintas

Gintas portretas
Na taip, juk dviratininką tikrinti žymiai paprasčiau negu kokį "lakstantį" BMW-X7 ar užtikrinti, kad Tiltų gatve važiuotų tik tie, kam leidžiama ten važiuoti.

Dičius

Dičius portretas
šaudysiu i padangas
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių