Quantcast

Pirmąkart atidarytą Nidos švyturį šturmavo smalsuoliai

Tarptautinę švyturių dieną pirmą kartą duris atvėręs Nidos švyturys sulaukė itin gausaus lankytojų būrio. Pavakarę švyturyje jau buvo apsilankę maždaug pusė tūkstančio nidiškių bei kurorto svečių. Tokio susidomėjimo šiuo objekto pripažino nesitikėjęs ir pats renginio organizatorius.

Į švyturį plūsta lankytojai

Šeštadienį, minint Tarptautinę švyturių dieną, lankytojams duris atvėrusį Nidos švyturį aplankyti panoro gausybė smalsuolių. Pavakarę prie pirmą kartą svečius priimančio laivų kelrodžio rikiavosi maždaug 100 metrų ilgio norinčiųjų čia pasižvalgyti lankytojų eilė. Tiesa, ji panašaus ilgio buvo visą dieną.

Anot Aido Jurkšto, kurio pastangomis ir minima Tarptautinė švyturių diena, iki 17 val. Nidos švyturį jau buvo aplankę apie 500 žmonių.

„Susidomėjimas tikrai didelis. Net neįsivaizdavau, kad Nidoje tiek daug žmonių gali tuo domėtis“, – pripažino A.Jurkštas.

Kitąmet – Šventoji

Vos įžengus pro švyturio duris, kaip šmaikštavo pašnekovas, lankytojai patenka į didelį gelžbetoninį vamzdį ir turi įveikti nemenką skaičių laiptelių, kol galų gale pasiekiamas jo viršus, iš kurio atsiveria įspūdingi vaizdai.

Tiesa, kelionė iki pat švyturio balkono trunka apie tris minutes, tačiau prie tokių fizinių užduočių nepratusiems tai gali tapti tikru iššūkiu.

Anot A.Jurkšto, prieš bemaž penketą metų pradėjus organizuoti tokias šventes buvo sunku net įsivaizduoti, kad bus leista visuomenei atverti švyturius.

„Ne taip lengva įveikti biurokratines kliūtis, įvairiausias tradicijas. Pirmą kartą buvo labai sunku, antrą kartą kiek lengviau, o dabar – dar lengviau. Sumanymas buvo palengva po vieną parodyti tuos užslėptus lietuviškus švyturius“, – pasakojo pašnekovas.

Ir, panašu, sumanymą įgyvendinti kol kas sekasi gerai. Pirmiausia buvo atidarytas Klaipėdos švyturys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
manau, kad švyturiai turėtų būti atviri visuomenei bent savaigaliais, pats mielai apsilankyčiau, jei reikia ir nedideli mokesti sumokeciau (iki 1 eur). Kokia prasme juos laikyti uzdarytus, ka ten kokios karines paslaptys ar kame cia ta problema, negi reikia sventes, kad ten patekti? Suprantu, kariuomene daro diena, kai gali susipazinti su ju technika ir pan., bet cia juk civilinis objektas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių