Quantcast

Peršalimai kamuoja šimtus gyventojų

Permainingi orai klaipėdiečius "apdovanojo" peršalimo ligomis. Varginantys simptomai kamuoja šimtus uostamiesčio ir Klaipėdos apskrities gyventojų. Vis dėlto specialistai pastebi, kad sergančiųjų kas savaitę mažėja.

Jau kurį laiką klaipėdiečius kamuoja labiau šaltajam metų laikui būdingos ligos.

Nors pirmasis vasaros mėnuo skuba į pabaigą, dažnas pastarosiomis savaitėmis lekia į vaistinę, mat prireikia vaistų, malšinančių peršalimo simptomus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę uostamiestyje buvo užfiksuoti 482 peršalimo atvejai, o prieš mėnesį varvančios nosys ir skaudančios gerklės vargino 689 klaipėdiečius.

Visoje Klaipėdos apskrityje prieš mėnesį buvo registruoti 1,3 tūkst. peršalimo atvejai, o praėjusią savaitę – kiek daugiau nei 800.

Vis dėlto sveikatos specialistai ramina, kad išskirtinio protrūkio nėra – kas savaitę stebimas susirgimų mažėjimas.

"Uostamiestyje, kaip ir Klaipėdos apskrityje, registruotų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų skaičius per paskutinį mėnesį vis traukiasi", – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Elvina Juknienė.

Sveikatos specialistai pabrėžia, kad viena dažniausių dabar žmones kamuojančio peršalimo priežasčių – netinkamai pasirinkta apranga, tad gyventojai raginami atidžiau įvertinti permainingas oro sąlygas.

Taip pat patariama laikytis higienos reikalavimų, dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas.


Šiame straipsnyje: peršalimasperšalimo ligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir portretas
ne tik Klaipėdoje serga ir vargina peršalimo ligos. Tas pats ir Kaune. Darbe daug besiskundžiančių skaudančia gerkle. Aš irgi ne išimtis,geriu paracetamolį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių