Quantcast

Naująjį keltą sustabdė incidentas

Dėl incidento Klaipėdos uosto įplaukoje naujojo kelto, kuris jau kitą savaitę pradės darbą Smiltynės perkėloje, teko laukti ilgiau.

Beveik tuo pačiu metu, kai turėjo atplaukti keltas, iš uosto vedamas laivas "Rosa" tapo nevaldomas. Uosto direkcijos Laivų eismo tarnyba gavo pranešimą, kad uosto įplaukoje užgeso "Rosos" variklis.

95 metrų su Antigvos ir Barbudų salų vėliava plaukiojantis laivas gabeno 4633 tonas grūdų.

Sausakrūvis nuleido inkarą, kad galėtų sustoti, tačiau bortu kliudė bują. Navigacinis ženklas dėl pažeidimo nuskendo. Laivas buvo skubiai prišvartuotas.

Nors uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius tvirtino, jog laivų eismas nebuvo sustabdytas, Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Algirdas Žukauskas teigė, kad kelto atvykimas užtruko dėl didelio rūko ir incidento uoste.

Naujasis keltas Klaipėdos uoste turėjo švartuotis vakar antrą valandą po pietų. Tačiau beveik mėnesį iš Bulgarijos laivų statyklos plukdyto kelto sulaukta tik vakare.

Klaipėdoje keltas bus sutvarkytas ir paruoštas keleiviams. Laivą perduos patys Bulgarijos statytojai, kurie į Lietuvą atvyksta pirmadienį.

Birželio 19 dieną bus iškilmingai pakelta vėliava. Po ceremonijos keltas iš karto pradės dirbti Naujojoje perkėloje. Jis pakeis "Žalgirį" ir perims jo vardą.

Naujasis keltas galės plukdyti 35–40 automobilių. Keleivių salone numatyta 150 vietų.

Smiltynės perkėlai pirkinys kainavo 16 milijonų litų.

Pirkinys: naujasis keltas buvo pastatytas Borgo laivų statykloje Bulgarijoje.


Šiame straipsnyje: keltaikeltaslaivaiRosa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių