Quantcast

Iš mirties gniaužtų išvaduoto vaiko mama sieks teisingumo

Mažosios Urtės mama lengviau atsikvėpė. Po keturių parų kankinančio laukimo meningokokine infekcija užsikrėtusi dvejų metukų jos dukrytė po truputį atsigauna. Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai padarė stebuklą.

Pastarosios kelios paros jaunai priekuliškei Editai buvo siaubingos – meningokokinė infekcija žudė jos dukrą. Net tada, kai medikai teigė, jog mažylės būklė – labai sunki, mama neprarado vilties, kad jos dukrytė pasveiks. Mergytė dar guli reanimacijos palatoje, tačiau ji jau sąmoninga.

"Dabar jai kur kas geriau, mergaitė sąmoninga, kalba, bet dar esame reanimacijos palatoje, nes plaučiuose yra įvestas drenas. Esu šalia jos, labai džiaugiuosi, kad ji atsigavo", – džiaugėsi priekuliškė.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomos mažylės mama dar pirmadienį socialiniame tinkle išplatino pranešimą:

"Mūsų situacija be galo baisi. Galutinė diagnozė – meningokoko infekcija. O prasidėjo nuo tų "išmanančių" medikų pirmų diagnozių, kad tai – žarnyno infekcija. Kur jie žiūri? Šeštadienį, kovo mėn. 12 d., apie 22 val. mano 2 metukų dukrytė pasijuto blogai, iškviečiau greitąją pagalbą, temperatūra 39 laipsniai. Atvykę medikai davė paracetamolio ir išvyko. Po valandos būklė vėl pablogėjo, pakilo aukšta temperatūra, vėmė, ant kūnelio nebuvo matyti išbėrimų, kviečiau greitąją pagalbą antrą kartą, jie atvykę man papriekaištavo, kad pati galiu suduoti paracetamolio ir nėra pagrindo vežti į ligoninę, nes turi praeiti. Primygtinai pareikalavau, kad vežtų į ligoninę."

Toliau buvo kelionė į Klaipėdos vaikų ligoninę, kur pasak mamos, "diagnozavo žarnyno infekciją ir pirmadienį patarė kreiptis į šeimos gydytoją bei išleido namo, patikinę, kad viskas praeis ir nėra tikslo guldyti į ligoninę".

Tačiau namie vaiko būklė tik blogėjo. Ir tik mamos atkaklumu vaikas galų gale pristatytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur pasitvirtino įtarimai, kad galima žaibiška meningokoko infekcija.

Dabar, kai dukrelė atsigavo, Edita neabejoja, jog sieks teisingumo ir atsakomybės iš tų žmonių, kurie nevykdė savo profesinės pareigos ir vos nepražudė jos vaiko.

"Kreipsiuosi visur, kur tik reikės, kad daugiau tokie dalykai nebepasikartotų", – dienraščiui sakė Edita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikei

Medikei portretas
Įdomu, kokia esat "medikė", jei galvojat, kad "šįkart" kalti medikai? Dėl tokių "žinančių medikų" paskui ir kyla visokie beprasmiai ir visuomenę kirsinantys komentarai. Džiaugiuosi, kad mergaitė sveiksta, kuo nuoširdžiausiai, o mamos nuoširdumu patikėsiu tik tada, jei nepradės reikalauti milijonų.

Sandra

Sandra portretas
Saunuole,mama,nepasiduok!Tai tavo vaikas ir tik tu zinai,ka teko isgyvent.O medikas didelis patarimas-nezaiskit zmoniu gyvybemis!

medike

medike portretas
siuo atveju gydytojai ziopli.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių