Quantcast

„Liepų terasos“ – kai namai ne statomi, o kuriami

  • Teksto dydis:

Nuosekliai spartėjanti šiaurinės miesto dalies plėtra naujas erdves atveria ir būstų besidairantiems pirkėjams. Savo ruožtu kokybiško gyvenimo lūkesčius potencialūs naujakuriai sieja ne vien su patrauklia vieta ar modernia statyba – kaip pripažino daugiabučių namų projekto „Liepų terasos“ atstovai, vis svarbesniu kriterijumi žmonėms tampa ir visuma pridėtinių verčių, kurias gali pasiūlyti šiuolaikiško nekilnojamojo turto plėtotojai.

Užpildo rinkos nišą

„Klaipėdoje labai trūko modernių, pirkėjų lūkesčius atitinkančių naujos statybos gyvenamųjų kvartalų, todėl ne vienus metus klaipėdiečiai kėlėsi gyventi už miesto“, – pastebėjimais dalijosi „Liepų terasų“ pardavimų vadovas Donatas Bulvydas.

Tad priemiesčių gyventojams tenka susidurti su nemažais iššūkiais – aukoti daugiau laiko, norint pasiekti darbovietes, vaikų ugdymo įstaigas, atitinkamai mažiau laiko lieka asmeniniam gyvenimui. Be to, dėl lėtų infrastruktūros pokyčių, skurdžios paslaugų pasiūlos žmonės stokoja turiningų laisvalaikio veiklų bei pramogų.

„Tačiau šiandien tikrai nebereikia keltis už miesto, kad būtų galima džiaugtis naujos statybos teikiamais privalumais“, – sako pašnekovas.

Bemaž prieš dvejus metus gimusi daugiabučių namų kvartalo idėja jau darniai plėtojamoje miesto teritorijoje, akivaizdu, atliepia nūdienos rinkos poreikius – pirmuoju etapu iškilusiuose dviejuose „Liepų terasų“ namuose Pilkalnio gatvėje jau parduoti visi 54 butai, o pastate esančiose biuro patalpose įsikūrė ir pati projektą įgyvendinanti komanda.

Į gamtą – pėsčiomis

Vienu didžiausių „Liepų terasų“ kvartalo privalumų naujakuriai įvardija strategiškai išskirtinę vietą – čia ranka pasiekiamas ne tik Klaipėdos senamiestis su visomis jam būdingomis pramogomis, bet ir gamta: už poros šimtų metrų driekiasi Dangės upės juosta, o numinti dviračiu iki jūros prireiks vos 15 min.

Projekto plėtotojai taip pat pastebi, jog daugeliui pirkėjų itin svarbus kriterijus – darni aplinka, todėl didesniu patrauklumu pasižymi ne pavieniai pastatai, įsiterpę tarp kitų daugiabučių, o vienos statybos ir koncepcijos gyvenamieji kvartalai su kokybiška, įvairius gyventojų poreikius atliepiančia infrastruktūra.

Pavyzdžiui, „Liepų terasų“ teritorijoje suprojektuotos ne tik jaukios bendrosios erdvės: vaikų žaidimų aikštelės, žaliosios zonos, pasivaikščiojimo takai, bet ir pasirūpinta dviračių saugyklomis, automobilių parkavimo stoginėmis su sandėliavimo patalpomis bei galimybe įkrauti elektromobilį.

Be to, viso kvartalo teritorija sieks daugiau nei 4 ha – tai reiškia, kad naujakuriai galės džiaugtis netankia kaimynyste, o sykiu didesniu privatumu.

Erdvu ne tik už lango

Galiausiai ir patys pastatai bei butai suprojektuoti taip, kad būtų galima įrengti erdves, kurios daugumoje nekilnojamojo turto projektų įvardijamos kaip išskirtinė privilegija – visi „Liepų terasų“ gyventojai turės savo terasą ar verandą, balkoną ar lodžiją.

Kaip pripažino „Liepų terasų“ projekto vadovas Evaldas Aukštuolis, projektuojant kvartalą pasirinktas nestandartinis kelias.

„Daugelis plėtotojų linkę manyti, kad iki 30 kv. m butai yra paklausiausi kaip investicija nuomai. Tačiau mes sąmoningai atsisakėme labai mažų ir vieno kambario būstų: „Liepų terasų“ kvartale 2–4 kambarių butų plotas svyruoja nuo 45 iki 105 kv. m. Šiam sprendimui turbūt nemažai įtakos turėjo ir pandeminės aplinkybės – tuo metu ankštuose būstuose žmonės jautėsi tarsi įkalinti. Geresnė gyvenimo kokybė žmogui suteikia didesnį pasitenkinimą, o erdvė neabejotinai yra vienas tokių kokybinių rodiklių“, – kalbėjo E. Aukštuolis.

Kad erdvesni butai ne mažiau sėkmingai pataiko į nekilnojamojo turto kaip investicijos segmentą, liudija ir pardavimų statistika – apie penktadalis būstų jau pastatytuose „Liepų terasų“ namuose įsigyti būtent ilgalaikei nuomai.

Kartelė – aukščiau standartų

„Turime investuotojų ir iš kitų miestų. Tokiems pirkėjams patrauklu, kad galime pasiūlyti investicijos be rūpesčių paslaugą – kadangi patys administruojame daugiabutį, galime prižiūrėti ir nuomojamus butus bei pasirūpinti visais nuomotojams aktualiais dalykais“, – pasakojo D. Bulvydas.

E. Aukštuolio pastebėjimu, tai, jog statomo kvartalo administracinėse patalpose iškart įsikūrė pats plėtotojas, bet kuriam pirkėjui turėtų transliuoti iškalbingą žinutę.

„Vadinasi, toks statytojas yra atviras jau esamiems ir būsimiems savininkams. Jei klientui kažkas nepatinka, patiria nepatogumų, jis bet kurią minutę su savo problemomis gali užsukti į biurą“, – sakė pašnekovas.

„Liepų terasų“ projekto vadovo E. Aukštuolio teigimu, aukšta pirkėjų poreikių ir lūkesčių kartelė, galiausiai – išaugęs išprusimas pažangius statytojus taip pat skatina ieškoti tokių sprendimų, kurie leistų rinkai pasiūlyti išskirtines vertes bei kurtų konkurencinį pranašumą.

Tad kvartalo „Liepų terasų“ statytojai neapsiriboja vien privalomais šiuolaikiniais standartais, kaip A++ energinio naudingumo klasė, bet ir propaguoja tvaraus gyvenimo filosofiją – pradedant perdirbtomis statybos medžiagomis ir baigiant ekologišką judumą skatinančia infrastruktūra.

Nepamirštant mažiausių detalių

„Tenka pripažinti, jog visavertės rekuperacijos sistemos klausimą šiandien taip pat sprendžia dar nedidelė dalis plėtotojų. Daugeliu atvejų naudojami mini rekuperatoriai, o vėsinimas, kuris šiltuoju metu jau tampa būtinybe, apskritai vertinamas kaip individualus reikalas. Todėl gana dažnai kondicionierių išoriniai blokai „apsigyvena“ balkonuose, ant sienų, taip kurdami industrinę taršą. Kad to išvengtume, kaip ir rekuperacijos, taip ir visus kondicionavimo klausimus išsprendėme jau projektiniame lygmenyje“, – tęsė E. Aukštuolis.

Kaip pripažino pašnekovas, atsakingi paruošiamieji ir projektavimo darbai – imlus laikui procesas, tačiau tai yra viena svarbiausių sklandaus ir sėkmingo projekto prielaidų.

„Pirmam „Liepų terasų“ statybų etapui prireikė dvejų metų, nors įgyvendinti tokios apimties darbus pakaktų ir vienerių. Reikėjo sukurti ne tik infrastruktūrą, bet ir kvartalo koncepciją, atsakingai projektuojant ir kvartalą, ir kiekvieną butą, nepamirštant mažiausių detalių. Su antruoju etapu planuojame tilpti į metus ir kol kas nuo grafiko neatsiliekame“, – teigė projekto vadovas.

Antrojo etapo statybos turėtų finišuoti jau šių metų gruodį, o visą projektą planuojama užbaigti 2026-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienisas

Vienisas portretas
Jamciau 2 butus nuomai. Kur imti babkiu??

Anonimas

Anonimas portretas
Ir vėl Evaldas Aukštuolis.. nuvarė į bankrotą Žemkasa, nuvarė Rekosta ir šita nuvarys, kai tik baigs statyti namus

paprastas buitinio alkoholiko pastebėjimas

paprastas buitinio alkoholiko pastebėjimas portretas
nu ir į kokia parduotuve eiti dasibaigti, pripliumpinti alaus ir sėsti už vairo, kad mentai nuskintu, ar dėl vinių saujos vėl tą pati triperi užvedinėti, kūras, transporto eksplotacija, dar metalinio triperio išlaikymas, aš už 15 minučių miestą
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių