Quantcast

Kuršių mariose ant seklumos buvo užplaukusi jachta

Pasieniečiai į pagalbą skubėjo ant seklumos Kuršių mariose ties Ventės ragu užplaukusios jachtos įgulos nariams. Žmonės buvo iškelti iš transporto priemonės ir pargabenti į krantą.

Pranešimą, kad Kuršių mariose ties Ventės ragu ant seklumos užplaukė jachta su dviem žmonėms gautas sekmadienį apie 12.30 val. Informacija buvo perduota Karinių jūrų pajėgų gelbėjimo koordinavimo centrui.

Šis susiekė su Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Buvo išsiųstas jos laivas „Bumeranger“. Jachtos įgulos nariai buvo perlaipinti į laivą ir išleisti Uostadvario uoste, Šilutės rajone.

„Šeštadienį buvo atidarytas buriavimo sezonas. Šiandien oras tam nebuvo palankus. Gal po žiemos žmonės buvo praradę įgūdžius ar trūko patirties ir užplaukė ant seklumos. Pagalba jiems buvo suteikta“, – tvirtino Karinių jūrų pajėgų N9 štabo viršininko pavaduotojas civilių ir karių bendradarbiavimui kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

Pasak jo, jachta liko ant seklumos. Įgulos nariai žadėjo prašyti pagalbos kito laivo, kad nuvilktų.

„Svarbiausia, kad žmonės išgelbėti. Būtent jie tokiose operacijoje yra gelbėjami, o ne turtas. Šiuo turi pasirūpinti patys“, – aiškino A.Brencius.


Šiame straipsnyje: jachtaKuršių mariossekluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių