Quantcast

Kova su korupcija – tik simbolinė

Klaipėdos savivaldybės Korupcijos prevencijos komisija šiais metais praktiškai visai nedirbo. Tai konstatuota vakar, minint Tarptautinę antikorupcijos dieną.

Korupcijos prevencijos komisijos savivaldybėse tikslas – korupcijos rizikos nustatymas. Klaipėdoje šį pusmetį minėta komisija sustabdė savo veiklą esą dėl rinkimų kampanijos.

"Mes nenorėjome, kad per komisiją būtų realizuojami rinkimų tikslai. Nenorėjome, kad komisija taptų atpirkimo ožiu", – neveiklumą paaiškino Klaipėdos savivaldybės Korupcijos prevencijos komisijos pirmininkas Algirdas Grublys.

Per metus Klaipėdos savivaldybės Korupcijos prevencijos komisija buvo susirinkusi tik 3 kartus. Komisijos pirmininkas teigė siekęs stebėti Viešųjų pirkimų komisijos darbą, bet sulaukė pastabų, kad Viešųjų pirkimų įstatymas pašaliniams asmenims to neleidžia. Todėl esą bus siekiama, kad Korupcijos prevencijos komisijos nariai gautų specialaus stebėtojo statusą viešuosiuose pirkimuose, mat korupciniu požiūriu pirkimai yra viena rizikingiausių sričių savivaldoje.

Susitikime su klaipėdiečiais dalyvavusi LR Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė neslėpė, kad kai kuriose savivaldybėse Korupcijos prevencijos komisijos yra popierinės. Ar tai taikoma ir Klaipėdos atvejui, A.Bilotaitė neatskleidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių