Quantcast

Klaipėdos uostas pristatomas pasaulinėje parodoje

  • Teksto dydis:

Gegužės 5-8 d. Miunchene vyksta pasaulinė transporto ir logistikos paroda „Transport logistic 2015“. Kas dvejus metus rengiama tarptautinė paroda sulaukia didžiulio transportininkų iš viso pasaulio dėmesio, šiuo metu ji laikoma pagrindiniu ir didžiausiu transporto bei logistikos renginiu pasaulyje.

„Klaipėdos uostas parodos lankytojams iš ties įdomus - tai labiausiai augantis viso Baltijos regiono uostas. Ir dalyviai, ir lankytojai aktyviai domisi mūsų galimybėmis, perspektyvomis ne tik dar labiau išgilinti  laivybos kanalą, užtikrinti didesnius gylius prie krantinių, bet ir planais suformuoti papildomus žemės plotus, kurie būtų skirti uosto reikmėms“, - sakė parodoje dalyvaujantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Parodoje dalyvauja daugiau kaip 2000 eksponentų iš 65 pasaulio valstybių. Renginys išsidėstęs devyniuose uždaruose paviljonuose ir taip pat atvirose aikštėse. Parodoje pristatomi visi transporto sektoriai ir grandinės elementai: visų rūšių (oro, vandens geležinkelių, pašto) transporto ir logistikos paslaugos, techniniai resursai, aprūpinimo, tiekimo galimybės, telematika, informacinės technologijos ir kita.

Parodos metu vyksta daugybė kitų lydinčių renginių: specializuoti forumai, seminarai, kontaktų mugės. Klaipėdos uosto pristatymą šioje parodoje jau šeštą kartą inicijuoja ir koordinuoja Uosto direkcija. Klaipėdos uosto įmonės ir jų veikla pristatoma jungtiniame stende. 64 kv. m dydžio uosto ekspozicijoje šiemet dalyvaus daugiau nei 7 įmonės: VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO), UAB Klaipėdos konteinerių terminalas, UAB „Eurochem Logistics International“, UAB „Baltijos pervežimai“, UAB „BPA“, „Limarko“ grupės įmonės (UAB „Limarko jūrų agentūra“ ir UAB „Baltkonta“).

Daugumos Klaipėdos uosto įmonių dalyvavimas pasaulinėje transporto ir logistikos parodoje „transport logistic 2015“ jungtiniame Klaipėdos uosto stende iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal VšĮ „Versli Lietuva“ įgyvendinamą Įmonių grupinių eksporto iniciatyvų veiklą, pagal kurią skatinamas įmonių grupių eksporto potencialo didinimas ir plečiami verslo ryšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių