Quantcast

Klaipėdos STT vadovaus vilnietis

Šią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybai pradėjo vadovauti naujas viršininkas – į svarbias pareigas paskirtas 41-erių vilnietis Arvydas Juršėnas.

Iki šiol jis dirbo STT vieno skyriaus viršininku, o pačioje sistemoje jau yra 22 metus. Jo paties žodžiais tariant, pagrindinė skyriaus pareigūnų funkcija buvo asmenų patikra prieš skiriant į svarbias pareigas valstybės tarnyboje.

„Tikslas STT Klaipėdos valdyboje yra vienas – dirbti. Aišku, dar reikia apsižiūrėti, apsičiupinėti, nes Klaipėdoje esu tik penkta diena, o gimiau, užaugau, gyvenau ir dirbau Vilniuje“, – teigė A.Juršėnas.

Vakar jis apsilankė pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ne tik susipažinti, bet ir aptarti, kaip savivaldybė ir STT turėtų bendradarbiauti, kad negailestingai būtų šalinamos bet kokios korupcijos apraiškos mieste.

„Kuo daugiau tokių susitikimų, tuo korupcijos voratinklis, jei toks yra, bus greičiau sutraukytas“, – pabrėžė uostamiesčio vadovas.

STT Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas teigė, jog situacija Klaipėdos savivaldybėje nėra bloga, esą pakankamai gerai organizuojama ir korupcijos prevencija.

„Galbūt blogai yra tik tai, jog miesto tarybos Korupcijos prevencijos ir kontrolės komisija išsikvėpė ir pavargo. Jau daugiau nei metus nevyksta jos posėdžiai. Nors gal taip yra ir dėl objektyvių priežasčių, nes tokios komisijos teisės ir pareigos nėra pakankamai reglamentuotos“, – svarstė L.Barišauskas.

A.Juršėnas tikino, jog yra nusiteikęs dirbti, nes Klaipėda pagal investicijas, pinigų srautus – antras miestas po Vilniaus, todėl ir korupcijos apraiškų uostamiestyje gali būti daugiau nei kitose savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių