Quantcast

Klaipėdoje dygs nauji kelio ženklai

Klaipėdoje daugės nuotoliniu būdu valdomų ženklų. Prieš mėnesį keli tokie buvo pastatyti prieš pat Jakų žiedinę sankryžą. Kol kas jie veikia bandomuoju režimu, šalia dar stovi ir senieji.

Klaipėdoje daugės nuotoliniu būdu valdomų ženklų. Prieš mėnesį keli tokie buvo pastatyti prieš pat Jakų žiedinę sankryžą. Kol kas jie veikia bandomuoju režimu, šalia dar stovi ir senieji.

Tačiau ilgainiui besikeičiantys greičio ribojimo ir įspėjamieji ženklai užims pagrindinę poziciją.

Šiandien daugelis vairuotojų, važiuodami iš Kauno į Klaipėdą, sutrinka – prie viaduko į Palangą vienas šalia kito stovi du eismą ribojantys ženklai.

Senasis informuoja, jog leidžiamas greitis yra 70 km/val., o nė per metrą nenutolęs naujasis skelbia apie kelio dangos būklę ir pagal ją nustato greičio ribojimą.

"Nors naujieji ženklai šiuo metu veikia bandomuoju režimu, tačiau jie yra visiškai patikimi ir būtina laikytis jų nurodymų", – paaiškino Lietuvos automobilių ir kelių direkcijos Eismo informacijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gintaras Cilcius.

Kol kas senųjų ženklų pašalinti neplanuojama. Šiuo metu rengiami algoritmai, kurie leis operatyviau reaguoti į oro sąlygas, kuriami informacinės sistemos ryšiai, tvarkomi teisiniai formalumai – kaip ir kada turi veikti naujieji objektai.

"Naujieji ženklai yra kur kas pranašesni, nes jie leidžia dinamiškai valdyti greitį priklausomai nuo kelio ir oro sąlygų. Juk nebūtina riboti eismą, kai to nereikia", – teigė G.Cilcius.

Planuojama, kad kintamos informacijos ženklų uostamiestyje bus įrengta ir daugiau.

"Ketiname tokius ženklus pastatyti ir kitoje estakadoje, kuria vykstama iš Palangos į Vilnių", – atskleidė G.Cilcius.

Klaipėda yra pirmasis miestas Lietuvoje, kur pastatyti nuotoliniu būdu valdomi kelio ženklai. Artimiausia šalis, kurioje galima tokių pastebėti, – Lenkija.

Prieš pat Jakų žiedinę sankryžą pastatytieji – nėra tokie pirmieji Klaipėdoje, panašūs įrengti dar prieš miestą, tačiau jie galioja tik sunkvežimiams, vykstantiems į kontrolės punktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Kas per klausimas ar tokie ženklai yra KET :) Aišku yra. Tai kintami ženklai, kurių fonas visada yra juodas. Norėčiau pažiūrėti kaip nakti žiūrėtumėte į ženklus su šviečiančiu baltu fonu :D kokią minutę po to būtumėt tarsi aklas :D

C7

C7 portretas
Galetu toki pastatyti prie vieduko i Melnrage. Ten geras platus kelias, bet po to kai viena ziema ivyko kelios avarijos, sumazino greiti iki 60 ir paliko ji toki visus metus. Ten turetu analogiskai leidziamas greitis skirtis priklausomai nuo kelio dangos ir oro salygu.

leonas

leonas portretas
Cia kad nakti butu matiti.Fonas baltas cia netinka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių