Quantcast

Klaipėdietė jubiliejui prašo šilumos

Klaipėdietė jau daugiau nei pusantro mėnesio gyvena šaltyje. Dienomis termometro stulpelis bute pasiekia vos 16, o naktimis nukrinta iki 12 laipsnių šilumos. Moteris priversta miegoti apsivilkusi megztinį ir užsikloti dviem antklodėmis. Ji įsitikinusi, kad dėl visko kaltas šildymo sistemos prižiūrėtojas.

Klaipėdietė jau daugiau nei pusantro mėnesio gyvena šaltyje. Dienomis termometro stulpelis bute pasiekia vos 16, o naktimis nukrinta iki 12 laipsnių šilumos. Moteris priversta miegoti apsivilkusi megztinį ir užsikloti dviem antklodėmis. Ji įsitikinusi, kad dėl visko kaltas šildymo sistemos prižiūrėtojas.

Naktį išjungia šildymą?

Tik ką 70 metų jubiliejų atšventusi Minijos gatvės 144 namo gyventoja Zita Birštonienė tvirtino, kad didžiausia dovana jai šia proga būtų į butą sugrįžusi šiluma.

Klaipėdietė pasakojo, kad šaltį yra priversta kęsti nuo šildymo sezono pradžios. Z.Birštonienės teigimu, tiek laiko sistemos nesugeba sureguliuoti ją prižiūrinti įmonė.

Pasak moters, anksčiau dienomis temperatūra bute siekė apie 15 laipsnių šilumos. Naktimis termometro stulpelis pakildavo iki 12–13, nors lauke vyravo teigiama temperatūra.

"Toks jausmas, kad naktį šildymas yra išjungiamas visai. Radiatoriai tampa visiškai šalti. Dienomis šiltas tik jų viršus. Kita dalis – vos drungna. Ar tokia temperatūra turi būti bute gruodį? Kas bus, kai prasidės šalčiai?" – baiminosi klaipėdietė.

Pagalbos kreipėsi ne kartą

Gyventoja tvirtino, jog ne kartą kreipėsi į bendrovę "Velma", kad sureguliuotų šildymo sistemą. Jos darbuotojas ir pats matavo temperatūrą bute. Vieną dieną vienu termometru, kitą – antru. Moteris tvirtino, kad jų rodmenys buvo tokie pat, kaip ir jos termometro. Tuo metu bute vyravo 16 laipsnių šilumos.

"Man aiškino, kad sistemos negalima kitaip sureguliuoti. Tačiau kaimynų butuose yra 22 laipsniai šilumos. Kodėl tada ne visiems vienodai? Man nereikia 22. Būtų gerai bent 18", – teigė klaipėdietė.

Moteris džiaugėsi, kad po paskutiniojo šildymo sistemos prižiūrėtojo apsilankymo užvakar, jos bute temperatūra pakilo iki 17 laipsnių.

"Gal pagaliau pavyko sureguliuoti tą modernią sistemą, nors abejoju. Juk per pusantro mėnesio to padaryti nepavyko. Bijau, kad naktį vėl teks šalti", – nuogąstavo moteris.

Paryčiais – gerti arbatos

Pasak Z.Birštonienės, esą namo šildymo sistemos prižiūrėtojas kabinėjosi prie jos buto langų. Moters teigimu, tie patys langai buvo ir pernai, tačiau problemų dėl šildymo nebuvo.

"Viename kambaryje mediniai, kitam – plastikiniai. Bet nė vienais metais taip nekentėjau, kaip šiemet. Spėju, kad visa tai yra dėl tos modernios sistemos", – pabrėžė moteris.

Klaipėdietė pasakojo, kad naktį prabunda, nes yra šalta, nors miega apsivilkusi megztinį ir užsiklojusi dviem antklodėmis.

"Atsikeliu paryčiais, verkiu ir einu virti vandens arbatai. Žvilgteliu į termometrą, o ten 12–13 laipsnių šilumos. Nesuprantu, kodėl nakčiai reikia tiek sumažinti šildymą?" – klausė gyventoja.

Kilo sveikatos problemų

Moteris tvirtino, jog dėl bute tvyrančio šalčio kilo sveikatos problemų.

"Visą laiką turėjau problemų dėl kojų sąnarių. Jie nuolat skaudėdavo. Dabar pradėjo gelti ir rankos. Kas man sugrąžins sveikatą?" – teiravosi moteris.

Pasak Z.Birštonienės, problema – ne tik bute tvyrantis šaltis, bet ir drėgmė. Dėl pastarosios viename kambaryje nukrito nuo lubų didelis tinko gabalas.

Moteris spėjo, kad taip yra, nes namas nebuvo gerai įšildytas prasidėjus šildymo sezonui.

"Visi specialistai patvirtins, kad prasidėjus šildymo sezonui reikia gerai įšildyti namą. Tada drėgmė pasišalina. Dėl drėgmės skundėsi ir kiti kaimynai. Šiame bute gyvenu 40 metų. Niekada gyvenime nebuvo tokių problemų", – teigė gyventoja.

Nesupranta, už ką moka

Klaipėdietė pasakojo, kad dėl šalčio kenčia ne tik ji, bet ir kitų butų gyventojai. Jie buvo priversti šildytis elektriniais šildytuvais ir viryklėmis.

Z.Birštonienė tvirtino, kad kai kuriuose butuose problemos buvo išspręstos. Tačiau besiskundžiančių kaimynų dar yra.

"Kai prižiūrėtojas buvo atėjęs pas mane, kaimynai jį kvietė ir į savo butus patikrinti radiatorių. Darbuotojas pripažino, kad mūsų laiptinėje sudėtingiau sureguliuoti šilumą nei kitose", – tvirtino moteris.

Gyventojos nuomone, prižiūrėtojas nesusitvarko su nauju automatizuotu šilumos punktu. Pinigus už jį moteris išmokėjo visai neseniai.

"Kaip galima per pusantro mėnesio nesureguliuoti sistemos? Kartais kyla klausimas, už ką aš moku?" – guodėsi gyventoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laurius

Laurius portretas
Kažin tam Gudelevičiui viskas su galva gerai??? Gėda skaityti, kad taip kalba įmonės direktorius.... Aš pažiūrėčiau kaip jis naktį pamiegotų prie 13 laipsnių.

na žinot...

na žinot... portretas
Viešai pasityčiojo iš moters, gyvenančios 12-16 laipsnių temperatūroje ir tiek. Tikrai kad gražu, valio, ,,Klaipėda"

Pasiulymas

Pasiulymas portretas
Vat butent, kad karaliauja aptarnaujancios imones. Paziurekim kokie ju pelnai? Kada baigsis shis kosmaras, jus privalote sudeti reguliatorius is savi lesu kaip elektra ir vandjo, kad nebebutu korupcijos. Ar teisingai sakau liberalai ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių