Quantcast

Klaipėdiečiams teks operuotis Kaune ir Vilniuje

Nuo balandžio uostamiesčio ligoninėse neturėtų būti atliekamos kai kurios sudėtingos operacijos. Tačiau ne visi gydytojai atiduos savo pacientus Vilniui ar Kaunui.

Širdies operacijos išliks

Šių metų pradžioje Sveikatos apsaugos ministerijos sudaryta darbo grupė įvertino šalies ligoninių teikiamas gydymo paslaugas taip, kad kai kurias jų nuspręsta iš Klaipėdos perkelti į Kauną ir Vilnių.

Vadinamasis gydymo paslaugų perskirstymas uostamiestyje palies dvi įstaigas – Klaipėdos universitetinę ir Klaipėdos apskrities ligonines.

Nors iš pradžių baimintasi, kad šie pokyčiai labiausiai smogs Jūrininkų ligoninei ir ji liks be sudėtingų kardiochirurgijos, kardiologijos operacijų, tačiau būgštavimai nepasitvirtino.

Palies tūkstančius ligonių

Nuo balandžio Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) nebeturėtų atlikti kai kurių itin sudėtingų kepenų, inkstų, akių operacijų.

Paslaugų perskirstymas šioje ligoninėje taip pat palies pilvo chirurgiją, urologiją, akušeriją, naujagimių intensyviąją priežiūrą.

Skaičiuojama, kad šie pokyčiai per metus greičiausiai palies apie tūkstantį KUL pacientų.

Klaipėdos apskrities ligoninėje (KAL) nebeliks kai kurių sudėtingų neurochirurgijos ir urologijos operacijų.

Pacientai, kuriems prireiks šių paslaugų, turėtų būti nukreipiami į Vilniaus Santariškių ar Kauno klinikas.

Per metus KUL minėtųjų paslaugų suteikdavo už 281 tūkst. litų, o KAL – už 77 tūkst.

Pasak Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktoriaus Alfrido Bumblio, tai nėra dideli pinigai, palyginti su galutinėmis sumomis, numatytomis sudarytose sutartyse su ligoninėmis.

Įsakymui nepaklus

KUL vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis pastebėjo, kad būtent paslaugų perskirstymas yra ligoninių pertvarkos esmė, o ne jų sujungimas ar prijungimas.

"Dėl šio perskirstymo neteksime iki pusės milijono litų. Bet mes vis tiek teiksime šias paslaugas, nes priešingu atveju netektume pacientų", – aiškino vadovas.

V.Janušonis patikino, kad išlaidos už šias operacijas bus kompensuotos iš vidinių ligoninės rezervų, o ne pacientų kišenės.

Keistas būdas taupyti

KAL vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Zigmas Juzumas paslaugų perskirstymą įvertino kaip keistą pinigų nubraukimą, kai ir iš taip sumažintų bendrų ligoninės pinigų atimama dar.

"O kas operuos tuos ligonius, kuriuos atims iš Gargždų ir Kretingos ligoninių? Mes! Bet mums pinigų už tuos ligonius neprideda. Po pilvą peiliais niekas nesišvaisto vien dėl to, kad patinka kraujas. Tai daroma dėl sergančio ligonio", – piktinosi Z.Juzumas.


Šiame straipsnyje: ligoninių pertvarka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Durniukas

Durniukas portretas
Kaip senas klaipedietis,siulau is vis perkelti gydyma i,sakysim, Vokietija ar Skandinavija....kam Klaipedos gyventojam vaziuoti 3-4 val. i Vilniu operuotis,jei per 1 val. imanoma pasiekti Oslo ar Kopenhaga.....kur greitai atsidurs dar daugiau gydytoju is KAL ir KUL..... This is joke only......:)

rita

rita portretas
Kodėl Klaipėdiečiams važiuoti į Vilnių ar Kauną, jei iki Rygos ar kitos užsienio šalies yra arčiau. Kas slaugys ligonius Vilniuje ir Kaune jei giminaičiai neišgali galo su galu sudurti. O kelionės ar bus apmokamos iš ligonių kasų ar iš tų kas šį įstaytmą priiminėja. Priimat tokį įstatymą kelionės iki gydymo įstaigos turi būti kompensuojamos , jei Klaipėdiečiui reikia vykti į Vilnių ar Kauną operacijai ar koncultacijai.

Nuolankumas

Nuolankumas portretas
O ka mes galime, tik padejuoti ir numirti...
VISI KOMENTARAI 20

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių