Quantcast

Kiemo bibliotekoje uostamiestyje – atgaiva

Mažytė kiemo biblioteka Klaipėdos globos namų prieigose – neįprastas vaizdas Žvejybos uosto rajone. Šios naujovės sumanytojas globos namų vadovas Ginteris Harneris neslepia, kad idėją, kuri čia labai greitai prigijo, nusižiūrėjo užsienyje.

Detektyvai, klasika ir poezija. Senos, daugelio rankų liestos knygos gražiai sudėtos į nedidelę spintelę stiklinėmis durimis, primenančią senovinį kaimišką bufetą. Šis vaizdas puošia Klaipėdos globos namų kiemą. Tačiau knygos čia ne dėl grožio. Jos naudojamos pagal paskirtį.

"Globos namų gyventojai šią biblioteką priėmė labai įdomiai – kaip, kodėl, iš kur? Biblioteka, žinoma, yra ir patalpose. Tačiau yra žmonių, kurie nuolat naudojasi ir šia, esančia kieme, ją prižiūri, nes bibliotekėlė labai tvarkinga. Šalia gyvenančių daugiabučių namų gyventojus raginau keistis knygomis, pristačiau naują idėją, bet nepasakyčiau, kad mūsų kaimynai tuo labai susidomėjo. Tiesa, globos namuose gyvenantys senjorai tikrai ja naudojasi", – tikino G.Harneris.

Tarp senjorų daug rusakalbių, tad juos labiau domina tarybinio laikotarpio klasika. Yra skaitančiųjų poeziją, kai kurie ir patys kažką rašo. Direktorius paminėjo Globos namų gyventoją Valentiną Burmakiną, kuri retsykiais publikuoja savo tekstus rusiškame savaitraštyje "Klaipėda", yra tokių, kurie kuria eiles ir jas skaito savo likimo bičiuliams per šventes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių