Quantcast

J.Janonio gatvėje – yrantys pastatai

Nupjovus medžius J.Janonio gatvėje, atsivėrė irstantys, susidėvėję namų fasadai. Praeiviai baiminasi, kad tinko gabalai nuo kai kurių statinių gali nukristi jiems tiesiai ant galvos.

Įmonės „Vitės valdos“, kuri administruoja J.Janonio gatvėje esančius daugiabučius namus, komercijos direktorius Jevgenijus Sakovskis viliasi, kad apnuoginti fasadai privers namų savininkus susimąstyti apie renovaciją.

Anot J.Sakovskio, pats administratorius negali pradėti atnaujinimo darbų. Tam reikia daugumos (50 proc. + 1) būstų savininkų sutikimo. Todėl remontuojamos problemiškiausios vietos.

„Jei matome, kad kažkas gali nukristi – plyta ar tinko gabalas – nuimame ir užtinkuojame tas vietas. Tai nėra efektyvu, bet daugiau nieko negalime padaryti. Gyventojai turėtų galvoti apie bendrą pastato renovaciją“, – aiškino vadovas.

J.Sakovskis pasakojo, kad žmonėms fasadų remontas nėra būtiniausi darbai. J.Janonio gatvės namuose daugiau problemų kyla dėl šildymo sistemų, varvančių stogų, kanalizacijos.

„Gyventojai po truputį investuoja į namus. Tačiau kol užbaigsi visus darbus, reikės vėl atnaujinti tai, ką remontavai pirmiausia. Atlikus renovaciją, tuose namuose pasikeistų gyvenimo kokybė“, – komentavo komercijos direktorius.

Tačiau yra ne tik daugiabučių namų fasadai, bet ir valstybinių įstaigų pastatai. Prieš porą mėnesių tinko gabalai pradėjo kristi nuo Lietuvos saugios laivybos administracijai priklausančio pastato, kuris yra J.Janonio bei S.Dariaus ir S.Girėno gatvių sankirtoje. Apie pavojų praeivius informuoja „Stop“ juostos.

„Situaciją žinome. Fiksuojame. Žinome, kad yra problema, bet nėra pinigų jai spręsti. Kai turėsime lėšų, suremontuosime pastatą“, – teigė Lietuvos saugios laivybos administracijos Organizavimo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjas Remigijus Budginas.


Komentaras

Gediminas Pocius

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas

Butų savininkai turi rūpintis daugiabučiais namais. Tai yra bendras jų turtas. Kasmet privalo būti atliekamos apžiūros, nustatyti defektai, sudaryti planai, kada jie bus pašalinti. Jei pastatų savininkai to nevykdo, savivaldybė gali skirti nuobaudas. Kalbant apie J.Janonio gatvės pastatus – pašalinus medžius atsiskleidė tikrasis vaizdelis. Tačiau estetika ir pastato techninė būklė yra visiškai skirtingi dalykai.



Šiame straipsnyje: J.Janonio gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidma

Vidma portretas
supuve namai supuve zmones piedarastiska vyriausibe . trys viename ......bl asaru pakalne .....

Regina

Regina portretas
Problema ne tik namų fasadai, Žvilgtelkite, kas darosi kiemuose. Štai prieš Stomatologinę polikliniką esantis sandėlys greit užgrius ant praeivių galvų. O kas darosi šalia esančiame nebaigtame statyti namo kieme. Ten - bomžų ir narkomanų bei girtuoklių lizdas. Šiukšlynas miesto centre. Be to, rimta prioblema naktį tose vietose girtuokliaujantis jaunimas. Kenčia gyventojai. Tai išties rimta problema, kurią turi spręsti atitinkamos instuitucijos.

GYVENTOJAS

GYVENTOJAS portretas
Teisingai, kai šaliai svarbu tik išsaugoti pedofilų klaną, žmogus visiškai nerūpi. Jei tiek energijos vyriausybė dėtų į namų renovaciją , kiek įdėjo į Garliavą taip ir neatrodytume. Dabar čia gyvena daugiau kaip 50 % pensininkai, kurių pensijos apie 800 lt, o šildymas čioje gatvėje kainavo apie 700-800 šimtus šią žiemą. Apie kokią renovacija galima kalbėti, juokas vienas. Jei valstybė darbus atliktų savo lėšomis, o paskui leistų žmonėms išsimokėti per ilgą laiką mokesčių pavidau, vienintelis kelias. Kitaip čia viskas supūti tik gali arba žmonės ištremti kur nors prievarta kaip Garliavoje ir čia ateitų koks nors klanas.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių