Quantcast

Buriuotojus pasitiks tautiška giesme

Jachta "Ambersail" jau apiplaukė aplink pasaulį, tačiau į Klaipėdą grįš tik liepos pradžioje. Buriuotojų dar laukia Europos uostai.

Pasibaigusio dešimtojo etapo įgula artėdama prie Ispanijos krantų kirto pirmojo etapo kursą ir "uždarė" odisėjos maršruto ratą. Tačiau iki odisėjos pabaigos Europoje buriuotojų laukia dar trylika uostų ir lietuvių bendruomenių.

Užvakar startavo priešpaskutinis dešimtasis "Tūkstantmečio odisėjos" etapas. Lietuvių buriuotojai išplaukė iš Almerijos uosto (Ispanija). Per trylika plaukimo parų kapitono Lino Baublio vadovaujama įgula Atlanto vandenynu planuoja įveikti beveik 2 tūkst. jūrmylių ir aplankyti Portugalijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenes Lisabonoje, Dubline ir Londone.

Paskutinis "Tūkstantmečio odisėjos" etapas prasidės Londone. Iš jo Klaipėdos link buriuotojai plauks trumpesnius atstumus, tačiau aplankys nemažai lietuvių bendruomenių.

Planuojama, kad buriuotojai į Klaipėdą turėtų atplaukti liepos 5 d., kai bus rengiama sutiktuvių ceremonija.

Kadangi tikslaus jachtos atplaukimo laiko, anot "Tūkstantmečio odisėjos" organizatorių, suplanuoti negalima, bus imamasi įvairių gudrybių. Jei jachta atplauks anksčiau, teks palaukti prie krantų arba pakartoti "sugrįžimą". "Ambersail" jachtą jūroje ketina pasitikti ir kiti Lietuvos buriuotojai. Sutiktuvių kulminacija liepos 5-ąją planuojama 21 val. Tuo metu lietuviai įvairiose pasaulio vietose raginami kartu dainuoti tautinę giesmę. Lietuvių bendruomenių užsienyje bus prašoma nufilmuoti šį įvykį ir atsiųsti filmuotą medžiagą, kuri bus panaudota kuriant filmą.

"Tikimės, jog jachtą pasitiks labai daug žmonių. Tai bus sekmadienis, laisvadienio – Mindaugo karūnavimo dienos – išvakarės. Manome, kad į pajūrį suvažiuos pusė Lietuvos, o tautiška giesmė visus suvienys", – kalbėjo projekto "Tūkstantmečio odisėja" atstovė ryšiams su visuomene Edita Skaraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių