Quantcast

Benamius į nakvynės namus suginė šaltis

Savaitgalį Klaipėdoje siautėjusi audra benamius suvarė į nakvynės namus. Naktimis, kai stiprus vėjas talžė miestą, laikiną ir trumpalaikę nakvynę suteikiančioje įstaigoje beveik neliko laisvų vietų. Darbo padaugėjo ir greitosios medicinos pagalbos medikams.

Savaitgalį Klaipėdoje siautėjusi audra benamius suvarė į nakvynės namus. Naktimis, kai stiprus vėjas talžė miestą, laikiną ir trumpalaikę nakvynę suteikiančioje įstaigoje beveik neliko laisvų vietų. Darbo padaugėjo ir greitosios medicinos pagalbos medikams.

„Tikrai pastebėjome, kad šiomis naktimis buvo daugiau žmonių. Vakar naktį buvo užimtos 47 vietos iš 52 galimų“, – pasakojo Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė.

Padaugėjo ir pageidaujančiųjų laikinojo apgyvendinimo paslaugos.

Šilutės plente ir Viršutinėje gatvėje įsikūrusiose patalpose šiuo metu beliko vos po kelias laisvas vietas. Čia pastogės neturintys klaipėdiečiai gali glaustis iki pusės metų.

„Žiemą visada būna daugiau žmonių. Kai orai atvėsta, tampame tolerantiškesni, priimame daugiau asmenų“, – patikino įstaigos direktorė.

Pašnekovės teigimu, oro temperatūrai pasiekus neigiamą, pernakvoti priimami ir alkoholio padauginę benamiai.

Tiesa, jie nakvynės namuose naktį praleisti gali tik tuo atveju, jeigu yra ramūs ir nekonfliktuoja su kitais gyventojais ar darbuotojais.

„Kai šalta, leidžiame žmonėms ir dienomis čia pabūti. Priimame ir tuos, kuriems laikinasis apgyvendinimas buvo nutrauktas. Čia jie sušyla, atsigeria arbatos“, – pasakojo A.Kontrimaitė.

Atvėsus orams, daugiau darbo turi ir greitosios medicinos pagalbos medikai. Juos pasiekia vis daugiau pranešimų apie gatvėje gulinčius neblaivius asmenis.

„Vos tik iškritus sniegui ar atvėsus orams, visada padaugėja tokios informacijos. Tačiau tai nėra toks masinis reiškinys, kad trikdytų mūsų darbą“, – užtikrino Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Pašnekovės teigimu, audringomis šio savaitgalio naktimis tokių pranešimų protrūkio nebūta. Jų sulaukta tiek, kiek ir bet kurią kitą žiemos dieną.

Benamius akylai stebi ir uostamiesčio ugniagesiai. Jie kontroliuoja, kad šaltomis dienomis stogo virš galvos ieškantys bėdžiai neįsikurtų apleistuose pastatuose ir ten besišildydami nesukeltų gaisrų.

Gaisrininkų teigimu, šiomis dienomis pranešimų apie tokius asmenis nesulaukta ir pagalbos teikti nereikėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joana

Joana  portretas
Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė meluoja.Pažįstu keletą benamių,kurie teigia, kad jokių arbatų niekas neduoda.Iš vienanakčių 8 val. ryto yra visi išvaromi, net sausio 1 d.Juk ir milijonierius, ir benamis - visi švenčia Naujus metus iki išnaktų, bet benamiai sausio 1 d. išvaromi 8 val, kai visas miestas miega, tai gal švenčių proga neišvarykite tų vargšų taip anksti. Vienanakčiuose žmonės miega ant gultų, kaip konclageriuose, kai tuo metu Lietuvoje net karvės miega ant čiužinų. Pasidomėjau,kad kituose Lietuvos miestuose benamiai iš vienanakčių išvaromi 10 val.ryto ir įleidžiai 18 val. žiemos metu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių