Quantcast

Atgimimo aikštę nuspalvino klaipėdiečių „Vilties šokis“

Šeštadienį Atgimimo aikštė judėjo šokio ritmu. Jau tradicine tampančia akcija „Vilties šokis“ klaipėdiečiai bei miesto svečiai išreiškia palaikymą sergantiems onkologinėmis ligomis bei aukoja Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui.

Suvienijo graži idėja

Į Klaipėdą sugrįžus pavasariškiems orams būriai gerai nusiteikusių uostamiesčio gyventojų skubėjo į šokio ritmu judančią pagrindinę miesto aikštę.

Jau antrą kartą Atgimimo aikštėje surengta paramos akcija „Vilties šokis“. Dar prieš prasidedant renginiui čia jau netrūko žmonių, kurie gera nuotaika viliojo nepraeiti pro šalį.

Skambanti muzika ir scenoje pasirodę profesionalai netruko susirinkusiųjų suburti bendram šokiui – vienu šokio žingsniu judėjo gausus būrys žmonių.

Pasirodė ir profesionalai

Tiesa, dėmesio buvo vertas ne tik šis reginys. Vienas po kito scenoje keitęsi profesionalūs šokėjai taip pat prikaustė susirinkusiųjų žvilgsnius.

Scenoje pasirodė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai, kuriuos pakeitė jaunoji karta iš Aušros Krasauskaitės baleto studijos, nemažai dėmesio sulaukė ir Klaipėdos Medeinės mokyklos auklėtinių ir Aušros Krasauskaitės baleto studijos bendras šokio projektas, šokių ir laisvalaikio centro „Rueda“ šokėjų pasirodymai.

Kvietė aukoti

„Vilties šokio“ idėja gimė 2013 metais. Jis buvo įkvėptas „Vilties bėgimo“ renginių ir geros valios žmonių siekio padėti kitiems. Pirmasis renginys įvyko 2014 m. balandžio 26 dieną.

Pagrindinė renginio idėja – paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą, skirtą onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiams.

Piniginė parama padeda nemokamai šiame centre teikti paslaugos onkologiniams ligoniams ir jų šeimos nariams. Kasdien čia žadinama ir bandoma padėti neprarasti tikėjimo ir vilties sergantiesiems ir jų artimiems žmonėms.

Tad ir šį kartą susirinkusieji į aikštę buvo raginami aukoti. Tai buvo galima padaryti jau registruojantis šokiui arba renginio metu įsigydami simbolinius šio renginio aksesuarus arba tiesiog aukodami į renginyje stovinčias aukų dėžutes.

Neliko abejingi

Neabejingi šiai prasmingai akcijai liko ir verslo atstovai. Prie šeštadienį Atgimimo aikštę užvaldžiusios „Vilties šokio“ iniciatyvos prisidėjo ir vienu mecenatų tapo bendrovė „Vitės valdos“.

Jos direktorius Vaidas Barakauskas neatskleidė kokią pinigų sumą bendrovė skyrė šiam renginiui, tačiau patikino, kad didelių svarstymų dėl to, ar tapti vienu šio renginio rėmėjų – nebuvo.

„Apie tai reikia kalbėti, nereikia to pamiršti. Mes kasdien dirbame su žmonėmis, jie mums svarbūs, todėl dėl prisidėjimo prie šios gražios brolių pranciškonų idėjos tikrai ilgai nedvejojome“, - teigė pašnekovas.

V.Barakauskas pastebėjo, jog niekuomet negalime žinoti, kada mus pačius ar artimąjį, pažįstamą, draugą, o galbūt kaimyną užklups minėta klastinga liga. Todėl, anot direktoriaus, negalima apie ją susimąstyti tik tada, kai ši paliečia asmeniškai.

„Tai iš tiesų labai graži idėja, todėl nusprendėme, kad norime tapti jos dalimi“, - patikino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių