Quantcast

Atidaroma tarptautinė šiuolaikinės keramikos paroda „Pavasaris 2014“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį „Klaipėdos galerijoje“, Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10, 17.30 val. bus atidaroma Tarptautinė šiuolaikinės keramikos paroda „Pavasaris 2014“.

Jau aštuntą kartą Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus keramikų rengiama paroda supažindina su keramikos meno kaita ne tik kauniečius, bet ir pajūrio gyventojus. Birželio 4 d. trečiadienį „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10) bus pristatyti pavasario įkvėpti kūrėjų darbai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Tradiciškai nuo 2007 m. paroda atidaroma Kaune, Keramikos muziejuje, o iš jo keliauja po kitus Lietuvos miestus.

„Pavasaris 2014“ neprimeta dalyviams temos, bet skatina kiekvieną autorių atskleisti savą mąstymą, kūrinio idėją. Keramikai turi galimybę ieškoti ir pristatyti tai, kas jiems yra svarbiausia“, – teigia projekto organizatoriai.

Neįsprausti į temos rėmus kūrėjai savo darbais demonstruoja ne tik kūrybingą pavasario interpretaciją, bet ir atskleidžia keramikos meno kaitą.

Drauge su keramikos profesionalais savo darbus pristato ir keli jaunieji, dailininkų sąjungai dar nepriklausantys, autoriai. Tai padeda geriau matyti kaitos tendencijas.

Kiekvienais metais Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus keramikai išleidžia katalogą, kuriuo papildo informaciją apie šiuolaikinę Baltijos šalių keramiką. 

Paroda veiks iki liepos 3 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių