Quantcast

Prokuratūros spaudos konferencija apie tyrimą dėl mergaitės pagrobimo (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros konferencijų salėje surengta spaudos konferencija, kurioje skelbiama informacija apie ikiteisminį tyrimą dėl mergaitės pagrobimo Kaune.

Konferencijoje dalyvauja Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas.

Primename, kad prieš kelias savaites pareigūnai, savanoriai ieškojo devynmetės mergaitės, kuri buvo pagrobta iš Chemijos gatvės stotelės. Žvalgytos apylinkės, rinkta vaizdinė medžiaga. Sausio 9-osios naktį pranešta, kad mergaitė rasta gyva. Ji buvo gyvenimui pritaikytame garaže kartu su 42-iejų metų Gediminu Filipavičiumi. Teismas leido suimti jį trims mėnesiams.

Konferencijos vaizdo įrašas:

Taisė dantis

Portalui kauno.diena.lt apie įtariamąjį sutiko papasakoti jį pažįstantis asmuo.

„Nors Gediminas pats taisydavo sau dantis, o visi jo artimieji buvo dar keistesni už jį, negalime patikėti tuo, kad jis galėjo pagrobti mažametę“, – teigė pagrobėją pažįstantis kaunietis.

Pašnekovas prisipažino pastaruosius trejus metus su G. Filipavičiumi nebendravęs, tačiau ne vienus metus gyveno su juo tame pačiame Eigulių mikrorajone ir remontuodavo automobilį jo autoservise.

Laikė gyvūnus

„Gediminas buvo keistokas“, – pasakojo kaunietis, vardydamas jo keistenybes: gyveno garaže, kuriame buvo įsirengęs autoservisą, tiksliau – po duobe, skirta automobilių remontui. Buvo po ja įsirengęs gyvenamąją patalpą, kurioje laikė smauglį, papūgas, voverę ir kitus mažiau egzotiškus gyvūnus. Esą iš meilės jiems.

Pasak pašnekovo, ant garažo stogo Gediminas buvo įsirengęs baseiną, o gyvenamojoje patalpoje – ir sporto salę su bėgimo taku.

„Kai klausdavome jo, kodėl nenori gyventi, kaip visi, kaip atsivesti į tokį „butą“ moterį, Gediminas sakydavo, kad šios be problemų eina ir pas jį į garažą,“ – pasakojo įtariamojo mažametės pagrobimu keistenybių liudytojas, teigdamas, kad autoserviso, iš kurio pajamų gyveno, savininkas turėjo moterų, kurias vėžindavo ir motociklu, ir kabrioletu. O su viena draugavo ir gana ilgai. Tačiau į minėtą klausimą jis atsakydavo, kad nenori gyventi bute ir niekada ten negyvens. Tik name.

„Mes manėme, kad jis taip elgiasi iš šykštumo. Bet po plačiai nuskambėjusio konflikto su Karmėlavos gyventojais sužinojome, kad jis tikrai ten statosi namą“, – teigė pašnekovas.

Atpažino balsą

Pasiteiravus, ar G. Filipavičius nėra prieš 29-erius metus į Pauliaus Navicko, pravarde Gestapas, nagus patekusios kitos panašaus amžiaus kaunietės, taip pat turėjusios šią retą pavardę, giminaitis, pašnekovas atsakė, kad turbūt ne. Motyvuota tuo, kad Gediminas nėra niekada apie tai net užsiminęs. Šios mergaitės tragiškas likimas anuomet sukrėtė visą šalį.

Pašnekovas prisipažino, kad, šią savaitę Gedimino autoservise pasirodžius policijai, ieškojusiai dingusios mažametės, jie iš pradžių pamanę, kad su tuo siejamas kažkuris iš dviejų Gedimino darbuotojų. Esą niekada nebuvo jokių įtarimų, kad jis gali turėti kokį nors liguistą potraukį tokio amžiaus mergaitėms.

Tačiau po jo sulaikymo internete išplitus esą vaikų iki penkerių metų psichologo, galinčio išgydyti polinkį į isteriją ir kitus sutrikimus, pokalbiui su vieno tokio vaiko mama, pašnekovas, kaip ir kiti, pažinojusieji Gediminą, teigė atpažinę šiame įraše jo balsą.

 

 

Iškalbingi hobiai

Pašnekovas buvo linkęs teisinti įtariamąjį mažametės pagrobimu ir dėl kai kurių, kaip skelbiama, per kratą viename iš jo garažų rastų policiją šokiravusių daiktų. Esą vibratorių jam buvo juokais padovanoję pažįstami.

Kalbinto kauniečio nenustebino ir policijos rasti stomatologijos įrankiai. „Gediminas pats sau prieš veidrodį taisydavo dantis. Turbūt taip pat iš šykštumo. Pats ir apsikirpdavo, apkirpdavo ir kai kuriuos draugus. O vienam taisė dantis. Kiek pamenu, viskas baigėsi nemenkais pykčiais“, – teigė sunkiu nusikaltimu kaltinamo keistuolio pažįstamas.

Jo pasakojimą patvirtina ir viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad G. Filipavičius jau seniai valdo automobilių remonto verslą Speigo gatvėje esančiuose garažuose – ten pat, kur pareigūnai laužėsi ieškodami dingusios mergaitės. Kaip skelbia „Delfi“, jis yra vienintelis įmonės „Šiaurės garažas“ akcininkas. 2002 m. įsteigta įmonė anksčiau vadinosi tiesiog „G. Filipavičiaus firma“. Internete galima rasti, kad įmonė atlieka įvairius automobilių remonto darbus, tvarko elektros įrangą, signalizacijas, garso aparatūrą.

Kaip jau rašyta, būtent vadinamuose Šiaurės garažuose Speigo gatvėje dingusios mažametės ieškoję pareigūnai pirmiausiai pradėjo intensyvias paieškas. Tačiau, galiausiai, ji rasta kitame garaže, esančiame Technikos g., kuriuo naudojosi G. Filipavičius, ir kuriame, kaip paaiškėjo po „Aro“ šturmo, įtariamasis mergaitės pagrobimu taip pat buvo įsirengęs praktiškai gyvenamąjį būstą.

Neeiliniai radiniai

Pasak garažų bendrijos Technikos gatvėje pirmininko, dviem automobiliais – „Mazda“ ir „Honda Civic“ naudojęsis įtariamasis mažametės pagrobimu įsigijo čia nekilnojamąjį turtą prieš keturis-penkis mėnesius. Iš pradžių naujakurys ir jam atrodė „normalus vyras“, bet vėliau užkliuvo, kad jis sunaudoja neįprastai daug elektros. Be to, jo įsigytas garažas gana greitai apaugo iškalbingais statiniais. Vienas iš jų buvo iš rūsio į viršų išvestas įtartinas ventiliacijos vamzdis, sukėlęs įtarimų, ar čia neauginamos kanapės.

Aiškėja, kad pareigūnai iki slėptuvės, kurioje buvo laikoma mergaitė, atsekė, vieno iš jos ieškojusių savanorių iniciatyva. Šiam kilus idėjai patikrinti jau minėtus Šiaurės garažus. Teigiama, kad ten buvo rasta ir „Mazda“, panaudota pagrobiant mažametę iš viešojo transporto stotelės, esančios prie jos namų.

Kaip jau rašyta, „Kauno dienos“ žiniomis, viename iš seifų, kuriuos Šiaurės garažuose diskiniu pjūklu, policijos prašymu, atidarė ugniagesiai gelbėtojai, buvo rastas į foliją suvyniotas mažametės mobilusis telefonas.

Iš minėtų Šiaurės garažų, kaip jau pranešta, po policijos ir ugniagesių gelbėtojų apgulties į gyvūnų prieglaudą „Penkta koja“ buvo atvežti narvai su juose laikytais dviem katinais, šuniuku ir naminiu graužiku degu. Pagal šuniuko ženklinimą nustatytą, kad jis buvo dingęs nuo pernykščio rugpjūčio.

Policijos departamento atstovas patvirtino, kad minėti gyvūnai buvo rasti įtariamojo mažametės pagrobimu garaže.

„Penktos kojos“ feisbuko ir Justinos Lasauskaitės nuotr.

Dramatiška priešpaskutinė serija

Naktį po devynmetės išlaisvinimo surengtoje spaudos konferencijoje policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad sulaikytas mažametės pagrobimu įtariamas vyras yra neteistas, tačiau ne vieną kartą baustas administracine tvarka.

„Kauno dienos“ žiniomis, jis administracine tvarka baustas keliasdešimt kartų. Daugiausia – už aplinkosauginius pažeidimus. Tačiau yra baustas ir už Kelių eismo taisyklių ir viešosios tvarkos pažeidimus.

„Už medžių kirtimus, konfliktus su kaimynais“, – trečiadienį DELFI TV laidoje detalizavo šalies policijos vadovas, tikriausiai turėdamas galvoje garsiai nuskambėjusį konfliktą Karmėlavoje, kai gyventojai mūru stojo prieš ekskavatorių, raususį mišką.

„Pradėjo tikrąja to žodžio prasme rausti kelią. Įdomūs dalykai. Aplinkos apsauga mums aiškina, kad jis negali rauti šlaite likusių kelmų. Negali net ir su kastuvu jo atkasti ar kaip kitaip lyginti žemę. O jis atsivarė ekskavatorių. Viską išrausė. Išarė ir toje vietoje, kurioje anksčiau medžius išpjovė ir paklotę išdraskė. Viskas vyko net ne pagal jo turimą projektėlį, kuris yra sustabdytas. Pagal jį turėjo iš karto kilti į kalną, o jis su buldozeriu važiavo ir ardė tiesiai. Išrausė duobes. Duobė praktiškai jau liečiasi su „Giraitės vandenų“ trasomis“, – tada portalui kauno.diena.lt pasakojo vietos gyventoja Asta. Tuomet veiksmas Karmėlavoje vyko kone tris dienas.

Non stop. Šalom ten ir nesitraukėm. Lakstėm po mišką. Prifilmavę visko, kas vyko, prifotografavę. Ekskavatoriumi bandė mus nustumti. Nežinojome, ką daryti. Stovėjome prieš ekskavatorių. Kaip 1991-aisiais žmonės stovėjo prieš tankus, taip 2023-aisiais gyventojai stovi prieš ekskavatorius“, – pasakojo ryžtingai nusiteikusi karmėlaviškė.

Tada G. Filipavičių sustabdė tik atvykę pareigūnai, kurie jį išsivežė. Ir tada kilo klausimų dėl savavaliautojo sveikatos, todėl jis buvo išvežtas į ligoninę.

Kaip jau skelbta, mažametė dingo, kai iš namų Kaune išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko. Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltautas

Viltautas portretas
turėjo draugų, kurie dovanoja dovanų

lukka

lukka portretas
užtat ir kuria dabar visokias istorijas, kad nepasako tiesos. Vakar kalbėjo darbe kad buvo žiauriai prievartauta ir su tokiom detalė net organai išdraskyti ir t.t. , ir kad motina mergaitės išprotėjo. panašu į fantastiką, bet pasakytų viską ir baigtų kurti tas istorijas žmonės.

Kirvis

Kirvis portretas
Greičiau narplioti tą bylą. Nusikaltėlį į cypę minimum 10 metų. Kuo greičiau sudaryti ir skelbti pedofilų registrą, įskaitant ir jų "elitą".
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių