Quantcast

Teismas nutraukė buvusio Seimo nario K. Kuzmicko bylą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė nutraukiantis sukčiavimu kaltinto buvusio Seimo nario, priklausiusio Naujajai sąjungai (socialliberalams), Kęstučio Kuzmicko, bylą.

Kaip paskelbė teismas, įvykiai, dėl kurių kaltinamas K.Kuzmickas, remiantis kaltinimu, vyko 2004 metų balandžio 26 – liepos 19 dienomis.

Teismą byla pasiekė likus dviem mėnesiams iki sueinant nusikaltimo padarymo metu galiojusiams dešimties metų senaties terminui. Jis byloje suėjo šių metų liepos 19 dieną.

Kaip rašoma teismo nutartyje, pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, senaties terminas yra ilgesnis –15 metų, taip pat pasikeitė ir senaties termino taikymo sąlygos, tačiau jos sunkina kaltinamojo teisinę padėtį ir negali būti taikomos.

Kaltinamojo prašymą nutraukti bylą palaikė ir jo gynėjas bei valstybės kaltintojas.

Tuometinis Seimo narys K.Kuzmickas 2003 metais buvo deleguotas į Europos Parlamentą (EP) kaip stebėtojas.

Teismo duomenimis, K.Kuzmickas buvo kaltinamas tuo, kad būdamas Europos Parlamento nariu stebėtoju ir siekdamas pasisavinti parlamentinės pagalbos išmokas, mokamas europarlamentarams, tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytoje vietoje 2004 balandžio 26 dieną užpildė ir pasirašė savo paties suklastotą prašymą apmokėti padėjėjo-sekretoriaus paslaugas 37 tūkst. 728 eurų suma.

Buvo įtariama, kad Europos Parlamento atsakingos institucijos, besiremdamos K.Kuzmicko pateikta melaginga informacija, į K.Kuzmicko nurodytą sąskaitą pervedė 37 tūkst. 728 eurų parlamentinės pagalbos išmokų, tokiu būdu K.Kuzmickas galbūt pasisavino Europos Parlamentui priklausiusias lėšas.

Ši nutartis gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

K.Kuzmickas 2000–2004 metais buvo Seimo nariu, 2003 metais gegužės 1 dieną deleguotas į Europos Parlamento stebėtojus ir juo buvo iki 2004 metais vykusių Europarlamento rinkimų. 2005 metais jis paskirtas sveikatos atašė Lietuvos atstovybėje prie Europos Sąjungos, kuriuo dirbo iki 2009 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne durnas

Ne durnas portretas
Valio nekorumpuotai Lietuvos temidei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių