Quantcast

Per sniegą – su vasarinėmis padangomis ir be vairuotojo pažymėjimo

  • Teksto dydis:

Lapkričio 23-ioji buvo kupina iššūkių bemaž visiems vairuotojams. Jiems teko apsišarvuoti kantrybe ir tam, kad sėkmingai pasiektų savo kelionės tikslą, būti itin atidiems. Jau beveik dvi savaites automobilių vairuotojai į gatves gali išriedėti tik automobiliais su žieminėmis padangomis. Todėl ketvirtadienį Kauno pareigūnai tikrino, ar vairuotojai nepamiršo pakeisti savo vasarinių automobilio padangų į žiemines.

Vasarines automobilių padangas į žiemines reikia pakeisti iki lapkričio 10 d. Anot Kauno policijos skyriaus pareigūnų, žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažiau nei 3 mm. Vairuotojams, kurių automobilių padangų protektoriaus gylis yra mažesnis nei 3 mm, gresia nemalonumai – piniginės baudos nuo 50 iki 100 eurų, taip pat panaikinama automobilio privalomoji techninė apžiūra.

Kauno policijos pareigūnai pasidžiaugė, jog vairuotojai sąmoningėja bei paiso ne tik draudimų, bet ir itin prastų oro sąlygų – naujam žieminių padangų sezonui yra pasirengę išties neblogai – transporto priemonių padangų protektorių gylis atitiko reikalavimus.

Iš patikrintų bemaž 700 transporto priemonių, vasarinėmis padangomis į gatvę buvo išriedėjusi viena transporto priemonė. Nors vyras iš pradžių teisinosi, jog tiesiog pamiršo pasikeisti automobilio „Volkswagen Transporter“ padangas į žiemines, greitai paaiškėjo, jog vairuotojui gresia daug rimtesni nemalonumai. Vyras neturėjo teisės vairuoti transporto priemonių, nes ši jam buvo atimta. Vairuotojo „dosjė“ ir aibė kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų. Čia vyro (gim. 1993 m.) kelionė nuosavu automobiliu ir buvo baigta.

Policijos pareigūnai pridūrė, kad padangas į žiemines pasikeisti būtina, be to, toks paprastas veiksmas gali apsaugoti nuo itin skaudžių pasekmių, pavyzdžiui, skaudžių eismo įvykių. Padangos, kurios yra skirtos žiemos sezonui, geriau sukimba su važiuojamąja kelio danga, todėl prie transporto priemonės vairo saugiau jausis ne tik vairuotojas, bet ir jį supantys kiti eismo dalyviai, pavyzdžiui, per pėsčiųjų perėją einantys pėstieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astuonesdesimties metu diedukas vazinejantis su zieminem !

Astuonesdesimties metu diedukas  vazinejantis su zieminem ! portretas
Kaip cia galejo buti , kad salta ir snieginga !988 metu ziema isvazinejau su vasarinem good years padangom ir nieko neatsitiko . Tais laikais del padangu sezonisku nebuvo jokiu reikalavimu ir visi vaziavo saugiai!

V,L

V,L portretas
Jeigu vairuotojas be smegeneliu tai nepades nei žiemines nei vasarines padangos....... Manau daugelis vyresnio amžiaus žmoniu dar prisimena kaip nebuvo jokiu sezoniniu padangu ir puikiausiai buvo išsiverciama su vieno tipo padangomis......ir nereikia pasakot pasakeliu kad dabar kiti auto ir kiti greiciai......

P.

P. portretas
O kokios turi būti vilkikų padangos kad į gana lėkštas įkalnes pajėgtų įvažiuoti? Ar kas nors tikrina?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių