Quantcast

Latviai stos prieš teismą dėl neteisėto dešimties migrantų vežimo per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dviem Latvijos piliečiams pareikšti kaltinimai dėl galimo dešimties migrantų vežimo per Lietuvos teritoriją ir valstybės sieną.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų gruodį du kaimyninės valstybės piliečiai, vairuodami skirtingus automobilius, Lazdijų rajono pasienio ruože bandė kirsti Lietuvos-Lenkijos sieną.

Patikrinę keleivius, teisėsaugos pareigūnai išsiaiškino, kad juose keliauja aštuoni Irano ir du Eritrėjos valstybės asmenys. Iš jų nei vienas neturėjo nuolatinės deklaruotos gyvenamosios vietos Lietuvoje, todėl juos vežę abu latviai vairuotojai – 33 metų vyras ir 36 metų moteris – sulaikyti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų.

Kaltinamieji nurodė, kad iš anksto susitarę dėl piniginio atlygio, jie sutiko neteisėtai iš Latvijos per mūsų šalį į Lenkiją pervežti dešimt migrantų.

Abiem latviams pateikti kaltinimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Latviai ar rusai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių