Quantcast

Teisme – buvusio policijos viršininko ir sumuštos žmonos akistata

Kauno apylinkės teismas atvertė buvusio Petrašiūnų nuovados vadovo Gintauto Kvietkausko baudžiamąją bylą. Fizinio smurto panaudojimas, grasinimai nužudyti, nežymus sveikatos sutrikdymas, grasinimai valstybės tarnautojams, psichinės prievartos naudojimas prieš valstybės tarnautojus. Tokia puokštė kaltinimų pareikšta daugybę skatinimų ir apdovanojimų per visą tarnybos laikotarpį pelniusiam G.Kvietkauskui.

Šiuo metu buvęs Petrašiūnų nuovados viršininkas – pensijoje. Gyvena pas tėvus.

Sutuoktiniai G.Kvietkauskas ir Sigita Kvietkauskienė šiandien priešingose teismo salės pusėse laukė posėdžio pradžios. Po 35-erių santuokos metų vienas atsidūrė kaltinamojo, kitas – nukentėjusiojo pozicijose.

G.Kvietkausko advokatas priminė teismui, kad šiuo metu pateiktas ieškinys dėl santuokos nutraukimo dėl kito sutuoktinio kaltės, todėl S.Kvietkauskienės liudijimai esą gali būti tendencingi. Prokurorė teismui pateikė gydymo įstaigos dokumentus apie moters patirtus sužalojimus.

Teisiamųjų suole G.Kvietkauskas atsidūrė po pernai rugsėjo pradžioje namuose įvykusio incidento. Kaltinamajame akte teigiama, kad G.Kvietkauskas spyrė sutuoktinei, sudavė jai į krūtinę, grasino nužudyti. Šeimyninis konfliktas kulminaciją pasiekė tada, kai teko įsikišti policijos pareigūnams.

Teigiama, kad G.Kvietkauskas užsibarikadavo savo name, patruliams pareiškė, kad nušaus pirmą, įėjusį į namą. Derėtis su buvusiu nuovados viršininku atvyko Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. Kaip rašė portalas kauno.diena.lt, D.Žukauskui pavyko susitarti su buvusiu pavaldiniu. G.Kvietkauskas buvo nuginkluotas.

Teisme buvęs pareigūnas pareiškė nepripažįstantis nei vieno jam inkriminuojamo nusikaltimo. Jis pasinaudojo įstatymo numatyta teise liudyti tik po to, kai bus apklausti visi nukentėjusieji ir liudytojai.

Pirmoji liudyti stojo G.Kvietkausko kol kas dar oficiali sutuoktinė. Ji tvirtino, kad sutuoktinis gėrė ne mažiau kaip tris dienas, trankėsi naktį namuose, o kai ji pritūpė pasirūpinti po laiptais gyvenančiu šuneliu, jai spyrė keturis kartus ir trenkė į krūtinę. Galiausiai sutuoktinę ėmė kaltinti vagyste – esą iš kambario dingo vokas su pinigais. Neatmetama, kad dar prieš incidentą atleistas ilgametis VRM sistemos darbuotojas galėjo gauti solidžią išeitinę kompensaciją.

Į ligoninę dėl sumušimų moteris kreipėsi praėjus dviem dienoms. Šeimos gydytoja ją nukreipė pas traumatologus, kurie savo ruožtu informaciją perdavė policijai. Taip į Kvietkauskų namus atvyko ekipažas.

Moteris tvirtino, kad galimai dingę pinigai ir pokalbis su policininkais išprovokavo vyro rūstybę. Buvęs pareigūnas griebėsi medžioklinio šautuvo. Išgirdusi grasinimus, S.Kvietkauskienė tvirtino sėdusi į automobilį ir išvykusi iš namų.

Tolesnis didelį atgarsi sukėlusio incidento paveikslas susidėlios liudijant patruliams ir kitiems policijos pareigūnams, dalyvavusiems kolegos tramdymo operacijoje

Po nuginklavimo G.Kvietkauskui buvo nustatytas 0,9 promilės girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimai

klausimai portretas
Kiek sumokėta uz tokį straipsnį, bandantį isteisinti žmogų, kaltinamą pakankamai rimtais nusikaltimais ? Ar tendencingai rašanti žurnalistė visai neatsakinga už savo rašinį?

?

? portretas
gal straipsni parasykite, is ko ir kaip "nukentejusioji" gyveno visus santuokos metus? Stiprybes Gintui, puikus zmogus. O ziezulos ir liks ziezulomis.

Dziuzepe

Dziuzepe portretas
Biauru, kada reikia sulaikineti buvusi kolega. Neabejoju,kad tarp dirbanciu pareigunu buvo ir tokiu,kurie asmeniskai pazinojo komisara. Seimos pykciai yra asmeniniai eikalai, bet bent jau gerbdamas buvusius kolegas galejo elgtis mandagiau. Juk ne is lempos tokie kaltinimai - grasinimai valstybės tarnautojams, psichinės prievartos naudojimas prieš valstybės tarnautojus..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių