Quantcast

Skvere klojami takai, nors neišvežtos šiukšlės?

Šilainiuose tvarkoma nauja erdvė, tačiau vietos gyventojai suabejojo darbų eiliškumu. Pasak jų, ties Baltijos ir Naujakurių gatvėmis esančiame skvere apstu šiukšlių, negenėtų medžių, bet jau klojami takai, kurie vėliau gali būti sugadinti.

Nerimo žinutės

Į „Kauno dienos“ redakciją paskambino Baltijos gatvės gyventojas ir išsakė savo abejones dėl tvarkomo skvero, esančio netoli Naujakurių gatvės. Kaunietis džiaugėsi, kad tvarkoma žalioji erdvė, tačiau turėjo pastabų.

„Ten įrengia naujus takelius, nors visą laiką buvo šiukšlynas. Toje vietoje seniai negenėti medžiai, tad šakos lūžta, krenta, praeiti neįmanoma. Nesuprantu, kodėl neišvežė šiukšlių, nepatvarkė aplinkos, o pradėjo takelius kloti. Atrodo, kad dalis takelių bus mediniai, tai, juos įrengus, kaip tada pravažiuos sunkioji technika? Juk viską sulaužys, kol tas šiukšles išveš, ir bus bereikalingai išmesti pinigai takų įrengimui“, – dienraščiui kalbėjo vietos gyventojas.

Pasak jo, darbai skvere jau kurį laiką vyksta, dabar esą dalis teritorijos užtverta nuo praeivių akių, tad nematyti, kiek takų jau įrengta. Tačiau gyventojas tikino, kad buvęs šiukšlynas vis dar teritorijoje ir nėra išvežtas.

Pastabos: pasak vietinių, iš žaliosios zonos reikėjo pirmiau išvežti šiukšles ir nugenėti medžius, o tik tada įrenginėti takus. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Mediniai takai

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė dienraščiui nurodė, kad Šilainiuose šiuo metu vyksta Naujakurių skvero tvarkymo darbai. Jie esą vykdomi pagal patvirtintą techninį projektą, suderintą su visuomene.

„Dabar atliekamas trasos nužymėjimas, augalinio sluoksnio pašalinimas, grunto sandėliavimas ir sankasos įrengimas projekte numatytose vietose. Parke trinkelių takų nebus. Numatyta įrengti apie 400 m medinio paviršiaus taką su metaline konstrukcija ir gręžtiniais poliais. Likę takai bus šukuoto betono dangos“, – komentavo specialistė.

R. Savickienė informavo, kad skvere suplanuoti gėlynai, rekreacinės erdvės su sporto ir žaidimo įrenginiais įvairaus amžiaus kauniečiams, mažoji architektūra, apšvietimas.

Šiukšlės netrukdo?

Paprašėme įvertinti Šilainių gyventojo išsakytas pastabas, esą tvarkomoje teritorijoje pilna šiukšlių, reikia genėti medžių šakas. Ar vėliau atliekant tokius darbus nebus sugadinti naujai įrengti mediniai takai?

„Šiuo metu čia yra statybvietė. Joje rangovas gali laikyti ir sandėliuoti darbams reikalingas medžiagas. Teritorija bus visiškai sutvarkyta – išvežtos atliekos, atlikti medžių ir krūmų genėjimai, – kai darbai bus užbaigti, o skveras paruoštas atvėrimui“, – teigė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Naujakurių skverą kauniečiams planuojama atverti 2025 m. vasarą. Viso projekto vertė – daugiau kaip 1,1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia faktų

Reikia faktų portretas
Aiškiai parašyta aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė informavo "vykdomi pagal patvirtintą techninį projektą, suderintą su visuomene" Įdomu kaip vyko projekto derinimas, apie kokią visuomenę kalbama?

vaizdelis

vaizdelis portretas
šalia ekskavatoriaus stovintis darbininkas tam, kur kloja asfaltą: TU ČIA GREIČIAU ASFALTUOK, o KAI PRADŽIUS, MAN REIKĖS asfaltą laužti ir žemę KASTI, NES PERNAI KAI DIRBOM, PALIKOM PO ASFALTU PORĄ GRĄŽTŲ. dabar - inventorizacija, reikės atsiskaityti...

Medinis takas

Medinis takas portretas
Ten kur dažnai lyja, pasidaro slidus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių