Quantcast

Prie gatvių remonto prisideda ir gyventojai

  • Teksto dydis:

Gatvių remonto darbai Kauno rajone šiais metais jau įpusėjo. Anksčiau vasaros viduryje darbai tik prasidėdavo, o šiemet jų atlikta jau daugiau nei pusė. Įpusėjus darbams, nauja asfalto danga padengta jau beveik 6 km. gatvių ir apie 300 m. šaligatvių bei takų. Atnaujinta daugiau nei 2,5 km senų takų, šaligatvių ir gatvių, skelbia Kauno rajono savivaldybė.

Tvarkymą spartina gyventojų parama

Šiemet kelių tvarkymui Kauno rajone iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skirta daugiau nei 2,5 mln. eurų. Spartesnę darbų eigą lemia prie gatvių remonto finansiškai prisidedantys verslininkai ir vietos gyventojai. Jie skyrė daugiau nei 200 tūkst. eurų. Tokia pačia suma prisidėjo ir savivaldybė. Bendra suma skirta gatvių remonto projektams šiais metais viršys 3 mln. eurų.

2013 m. savivaldybėje patvirtintas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų naudojimo ir skirstymo tvarkos aprašas. Jame nurodyta, kad pirmumo teisę remonto darbams įgyja tos gatvės, kurių tvarkymą daugiau nei 50 proc. finansuoja fiziniai ir juridiniai asmenys. Remontuojamų gatvių ir kelių eiliškumą nustato seniūnaičiai, atsižvelgdami į gyventojų poreikius.

„Savivaldybei priėmus šį sprendimą, pastebimas aktyvesnis bendruomenės įsitraukimas. Gyventojai vis dažniau finansiškai prisideda prie gatvių remonto“, – teigė Kauno rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Povilaitis.

Seniūnijų gatvėse – intensyvūs darbai

Šiais metais daugiausia dėmesio skirta toms gatvėms, kurių gyventojai remonto laukė beveik dešimtmetį. Atsižvelgus į bendruomenės poreikius sutvarkyta Žiedo gatvė Mastaičių k. (Alšėnų sen.).

Domeikavos seniūnijos Radikių kaime suremontuotos Mėnulio ir Žvaigždžių gatvių įkalnės.

Jau pradedami darbai V. Kudirkos ir Statybininkų gatvėse Garliavoje. Jos bus padengtos nauja asfalto danga.

Garliavos apylinkių seniūnijoje išasfaltuota Titnago gatvė (Seniavos k.), Vyturių ir Medžiotojų gatvės (Teleičių k.), Rato ir Akmens gatvės (Karkazų k.) ir Žolyno gatvė (Pagirių k.). Prie šių gatvių asfaltavimo finansiškai prisidėjo seniūnijos gyventojai, todėl darbai baigti kur kas greičiau. Artimiausiu metu Artojų gatvėje atsiras naujas šaligatvis. Jo įrengimo darbai atliekami savivaldybės lėšomis.

Prie kelių remonto darbų Ringaudų seniūnijoje svariai prisidėjo Noreikiškių kaimo gyventojai. Todėl jau netrukus bus sutvarkyta Forto gatvė.

Atsižvelgus į gyventojų pageidavimus Karmėlavoje išasfaltuota visa Tulpių gatvė. Šiuo metu darbai vyksta ir Politechnikos gatvėje.

Remontas baigtas Plytų gatvėje, Neveronių kaime (Neveronių sen.), taip pat  Piliuonos kaime esančioje Liepų gatvėje (Taurakiemio sen.).

Vilkijoje jau netrukus planuojama užbaigti Vytauto ir Čekiškės gatvių remontą. Čia tvarkomi ir pėsčiųjų takai.

Laukia ne tik gatvių asfaltavimas

Anot rajono savivaldybės, dėmesys seniūnijose skiriamas ne tik gatvių remontui, bet ir gyventojams patogesnės aplinkos kūrimui.

Raudondvario seniūnijoje esančiame Šilelio kaime šalia kapinių jau įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Greitu metu planuojama pradėti darbus Linksmakalnio kaime. Netoli vaikų darželio bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, sutvarkytas įvažiavimas į Linksmakalnį.

„Eismo saugumo užtikrinimas – ne mažiau svarbus uždavinys. Siekiame, kad tiek pėstieji, tiek vairuotojai keliuose jaustųsi saugūs“, –  kalbėjo vicemeras K. Povilaitis.

Šių metų planuose numatytas ir pėsčiųjų perėjų bei akcijos „Apsaugok mane“ ženklų perdažymas. Kauno rajone taip pat atsiras daugiau greičio mažinimo kalnelių, apsaugos atitvarų bei kitų saugų eismą užtikrinančių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas portretas
O kada bus išasfaltuota Plačioji gatvė?LAukiama labai ilgai,o žadama buvo daug....

gyventoja

gyventoja portretas
Forto gatve bus sutvarkyta nevisa ,o tik ta dalis, kuriai dejosi patys gyventojei,o kita liks likimo valiai . Taip kad nerasykit nesamoniu ir neklaidinkit zmoniu

iš rajono

iš rajono portretas
O jūs į straipsnį įsiskaitėt, šaukiat, kad melagiai, o apie Kauną, o ne rajoną visi malat :D Karštis galvas susuko. O ir šiaip žiauriai jaučiasi kur važiuoji Kauno gatvėmis, kur jau kerti rajono ribą. Rajono keliams tikrai neturiu didelių priekaištų.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių