Quantcast

Pagrindinis Laisvės alėjos fontanas jau džiugina praeivius!

  • Teksto dydis:

Kauno fontanai jau pradeda sezoną. Miestiečiai pastebėjo, kad jau veikia pagrindinis Laisvės alėjos fontanas, tapęs dažno kauniečio susitikimų vieta. Vandens purslai į viršų kyla ir kai kuriose kitose miesto vietose.

Jau veikia

„Neabejojame, kad praeiviai netruko pastebėti – Kauno simboliu vadinamas Laisvės alėjos fontanas jau veikia! Netrukus prie jo prisijungs bei kauniečius pasigrožėti pakvies ir kiti miesto fontanai“, – skelbia miesto savivaldybė.

Tačiau kauniečiai jau dalijosi nuotraukomis, kad fontanas pradėjo šokti ir Draugystės bei Kalniečių parkuose.

Primename, kad dalį miesto fontanų prižiūri bendrovė „Kauno vandenys“. Jie teigė, kad vanduo fontanuose bus paleistas per balandžio paskutinę bei gegužės pirmą savaites.

Taip pat bus galima naudotis ir geriamojo vandens fontanėliais.

Miesto fontanai

Primename, kad fontanai šiltuoju sezonu veikia tiek centrinėje miesto dalyje, tiek ir gyvenamuosiuose rajonuose, kur vandens purslai trykšta parkų tvenkiniuose. Centre fontanais galima mėgautis Rotušės aikštėje. Čia veikia ne tik fontanas, bet ir keli geriamojo vandens fontanėliai.

Vandens stoteles planuojame paleisti kitą savaitę. Jos taip pat bus plaunamos, imami mėginai ir tikrinama vandens kokybė. Dar vienas fontanas įrengtas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, visai šalia – Vienybės aikštėje – sezono metu džiugina iš grindinio trykštančios vandens srovės, o įspūdį stiprina specialiai sumontuotas apšvietimas. Vienybės aikštėje įrengtas ir dar vienas fontanas, imituojantis upę.

Žinoma, Kaunas neįsivaizduojamas be pagrindinio Laisvės alėjos fontano, kuris tapęs kauniečių susitikimo vieta. Dar viena vieta centre – prie Muzikinio teatro sodelio.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kiek toliau nuo centro pasitinka dar kelios vandens fontanų vietos. Du fontanai veikia ties atnaujintais Kauko laiptais (viršuje ir apačioje). Dar vienas – prie Viešosios Kauno bibliotekos pastato (Radastų g. 2).

Gyvenamuosiuose rajonuose taip pat kauniečiai jau laukia vandens šokio, kurį bus galima stebėti Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėje. Taip pat fontanai džiugina Kalniečių, Dainavos ir Draugystės parkuose.

Šiuo metu geriamojo vandens lauko gertuvės įrengtos Studentų skvere, Jonavos gatvėje, ties Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštele, Draugystės ir Kalniečių parkuose. Šiemet dar viena tokia gertuvė bus įrengta ties Trijų Mergelių tiltu, dar vienai – vieta dar renkama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
nzn man kaune nera graziu fontanu, kodel italijoj aki traukia fontanu groziai o cia................

kokia svarbi informacija

kokia svarbi informacija portretas
eičiau Laisvės alėja ir nepastebėčiau fontano :DDDD o jei neplanavau būti centre, tai dabar lėksiu pažiūrėti :DDD Kas ir už kiek užsako šituos marazmus ?

to edmundas

to edmundas portretas
Todėl, kad ten Vilnius:)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių