Quantcast

Nepilnamečiams naktinių klubų durys plačiai atvertos

Nepilnamečiai iki 16 metų viešose vietose Kaune naktimis be tėvų negali lankytis. Toks Kauno tarybos sprendimas galioja beveik 20 metų. Tik, atrodo, jis naktiniuose klubuose negalioja, o atsakomybė už tvarką pažeidusį jaunuolį kristų tik ant tėvų pečių.

Kriminalo neliko

Naujametę naktį Kauno naktiniame klube "Agentūra" audringai leidusi nepilnametė ir jos draugas iš už Atlanto sukėlė nemenką skandalą.

Tai tapo pretekstu prisiminti, ar yra reglamentuota tvarka:, kada ir kur gali lankytis nepilnamečiai.

Kauno policijos pareigūnai neslepia, kad dėl nepilnametės apsilankymo naktiniame klube "Agentūra" jų rankos surištos. Merginai jau daugiau nei šešiolika, nepavyko įrodyti ir tai, kad ji vartojo alkoholinius gėrimus. Situacija lyg ir nenormali,  tačiau kriminalo taip pat nėra.

Visais laikais jauni žmonės naudojosi savo išvaizda, kuri dažnai būna klaidinanti sprendžiant apie amžių. Bateliai aukštesniais pakulniais ir ryškesnis makiažas atidarydavo duris į sovietmečiu populiarias diskotekas "Treste", KPI 3-iuosiuose rūmuose ir kitur. Tik reikia pripažinti, kad tų kelių Kaune veikusių naktinių klubų durims atrakinti šie visrakčiai buvo per silpni.

Šiandien viskas kitaip. Tokios diskotekos kaip "Treste" persikėlė į naktinius klubus. Jei dar anksčiau moksleiviams mokyklose leisdavo rengti diskotekas, pastaruoju metu švietimo įstaigos nerizikuoja tokiu išbandymu. Moksleiviai iki 16 metų gali apsieiti ir be diskotekų?

Šokiruojančios išimtys

Lyg ir suprantamos tampa jaunų žmonių pastangos ir dėmesys savo išvaizdą patobulinti taip, kad atrodytų vyresni, ir jiems atsivertų draudžiamos vietos.

Penktadienio pavakare "Akropolio" prieigos būna aplipusios jaunutėmis merginomis, veidą paslėpusiomis po storu pudros sluoksniu ir blakstienomis, siekiančiomis antakių viršų. Laikrodžiui mušant 22 val., spūstys ties "Akropoliu" mažėja ir minasmi keliai prie aklinų naktinių klubų durų, kurias dažniausiai saugo augaloti vyrai tamsiais drabužiais.

Nepilnamečių apsaugą nuo neigiamo poveikio reglamentuoja įstatymas. Kino teatruose amžiaus cenzo priežiūra teko įsitikinti ne vienam. Jau perkant bilietą į kino teatre rodomą filmą kasininkė perspėja, kad be tėvų į tam tikrą filmą vaikai nebus įleisti. Tėvai įsipareigoja bent jau palydėti atžalas ir kontrolieriui laiduoti už savo vaiką.

Apie nepilnamečių lankymąsi naktiniuose klubuose, kur yra prekiaujama alkoholiu, neturėtų būti net kalbos, deja, yra kitaip.

Visiškai kitokia tvarka į naktinį klubą patekti sumaniusiam jaunimėliui. Vargu ar kurį nepilnametį į naktinį klubą palydi tėvai ar globėjai. Dažniausiai čia kaip tik atbėga tėvų kontrolės išvengę paaugliai. Šios temos pavyzdžiu tapusio Kauno naktinio klubo "Agentūra" savininkas "Kauno dienai" gana keistai aiškino nepilnametės naktinį buvimą jo klube: "Kai kuriais atvejais galima."

Programos suaugusiesiems

Kokiais atvejais galima naktiniuose klubuose laiką leisti nepilnamečiams, pamėginome paklausti naujojo Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos. Atsakymą pateikė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė: "Apie nepilnamečių lankymąsi naktiniuose klubuose, kur yra prekiaujama alkoholiu, neturėtų būti net kalbos, deja, yra kitaip, ir tam tikrais atvejais, pagal kai kurių naktinių klubų taisykles jie gali ten lankytis ir elgtis, kaip jiems patinka, neprižiūrimi suaugusiųjų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
senai zinoma, kad Kaune bujoja nepilnameciai prie pilies esancioje landyneje Tabu Miesto sode, kodel apie tai niekas neraso ?

Pilietė

Pilietė portretas
Kai pelnas tapo svarbesnis už žmogų,tai ir ugdoma vartotojiška visuomenė,neturinti moralinių vertybių-bukus lengviau valdyti.Kai teisėsauga,policija nebeturi svertų vykdyti kontrolę,bausti už alkoholio-lošimų-paskolų įmonių vykdomus nusižengimus ar nusikaltimus tautos ateičiai- tai jau anarchija ir politikų parsidavimas bei neįgalumas išlikti žmonėmis ir turėti balios atsispirti godumui.

Pilietė

Pilietė portretas
Vieša paslaptis,kad įstatymų,taisyklių turinį įtakoja alkoholio,lošimų ir kt.verslo atstovai.Todėl nenuostabu,kad nepilnamečiams atveriamos durys,kad jie taptų priklausomai ir potencialiais klientais.Ar kas tikrina,ar paskolas išduodančios įmonės patikrina asmens mokumą???Anketoje asmuo užpildo skiltį apie savo pajamas(išgalvotas).Taip 18-mečių tėvams užkertamas kelias į kontroliuojančias institucijas apskųsti paskolų įmones,kad jos netikrina asmens mokumo.Kaip visi suprantam tėvai negali 24 va.per parą būti su "labai suaugusiais" save laikančiais 18-ečiais ar nepilnamečiais vaikais,nes kai kurie dirba po 10- 14 val.Reiktų valdžiai priimti politinius spredimus,kad visi vaikai-tai mūsų ateitis ir visus,kurie bando ugdytis "ateities klientus",bausti labai griežtai iki licenzijų atėmimo ir baudžiamosios atsakomybės.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių