Quantcast

Miesto gatves nuklojusius lapus išveš už 90 tūkst. litų

Įsibėgėjus rudeniui daugelyje Kauno vietų jau riogso sugrėbti medžių lapai. Miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė teigia, kad jie bus pradėti vežti nuo ateinančio pirmadienio.

Ne vienerius metus nukritusius lapus bendrovės „Kauno švara“ darbininkai surinkdavo tik reprezentacinėse miesto vietose. Šiemet žadama išvežti pačių gyventojų sugrėbtus lapus miegamuosiuose rajonuose.

R.Savickienės tvirtinimu, tikslias vietas, iš kurių bus išgabenti lapai, pateiks seniūnijos.

„Pinigų nėra labai daug, todėl nenorime į tą pačią vietą važiuoti kelis kartus. Taip pat norime paprašyti gyventojų, kad sugrėbtus lapus paliktų arčiau gatvės, kad juos būtų lengviau surinkti“, – prašė vedėja.

Bus iškuoptos ir reprezentacinės miesto vietos:  Laisvės alėjos, Prezidentūros kiemelis ir Vienybės aikštė.

„Iš parkų lapai nebus išvežami, nes neužtenka lėšų“, – atkirto Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Surinkti ir išvežti nukritusius medžių lapus visame mieste savivaldybei kliudo didelė kaina – bendrovei „Kauno švara“ už 1 kubinį metrą nukritusių lapų sumokama po 40 litų.

„Šiems darbams planuojama išleisti apie 90 tūkst. litų“, – atskleidė A. Pakalniškis.

Aplinkos apsaugos skyrius planuoja pasirūpinti ir kaštonų lapais.

„Šių medžių lapai bus renkami atskirai ir utilizuojami“, – teigė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja R. Savickienė.

Kaštonų lapus būtina sunaikinti, nes puolantys kenkėjai lengvai peržiemoja ir atėjus pavasariui vėl gali kenkti medžiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
Šių medžių lapai bus renkami atskirai ir utilizuojami“, – teigė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja R. Savickienė O konkrečiau ? Gal kas žino kaip dega sužiuve lapai ir kiek jie išskiria šilumos ? tai kiek pinigų miestas kasmet praranda dėl debiloidų valdančių miestus ir šalį ?

anekdotas

anekdotas portretas
zmones, gyvendami daugiabuty, tvarko VALDISKA zeme, o valdzia dar dejuoja,kad jai sunku lapus vezt.Tai lai ima is komisariatu sulaikytus asmenis ir lai jie tvarko miesta.

klausimas aplinkosaugininkams

klausimas aplinkosaugininkams portretas
Individualiu namu gyventojai sugrebtus lapus turetu kaip paruosti,kad juos isveztu?Kaip zinoma i buitiniu atlieku konteinerius ju ismesti negalima,tai kur deti?Kasti milzinisku duobiu savo sklype ,kad versciau desimtis ir daugiau maisu lapu neturiu fiziniu jegu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių