Quantcast

STT krato „Kauno švarą“ – sulaikytas įmonės vadovas D. Tumynas

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė patvirtino, kad „Kauno švaroje“ vykdomos kratos.

Pasak STT Komunikacijos skyriaus viršininkės Renatos Endružytės, bendrovėje „Kauno švara“ STT pareigūnai atlieka kratas dėl pradėto ikiteisminio tyrimo dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų.

Plačiau pakomentuoti pareigūnų veiksmus „Kauno švaroje“ STT atstovė žada kiek vėliau, pareigūnams atlikus pirminius veiksmus.

Neoficialiais duomenimis, Kauno miesto savivaldybės valdomoje miesto ūkio priežiūros ir atliekų tvarkymo bendrovėje „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas sulaikytas.

Bendrovės darbuotojai jau nuo ryto pastebėjo, kad „Kauno švaros“ direktorius  užsidaręs kabinete su svečiais.

Įmonės darbuotojai stebėjosi, kad direktorius taip ilgai bendrauja, nes užsiėmęs su svečiais D.Tumynas buvo ir priešpiet bei po pietų.

Panašu, kad STT agentų žvilgsniai nukreipti tik į vadovą. Kiti įmonės darbuotojai savo darbo vietose, nors susisiekti nepavyksta su dviem direktoriaus pavaduotojais. 

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS sakė žinantis apie kratas, tačiau neturintis duomenų dėl ko jos atliekamos ar apie vadovo sulaikymą.

„Kažkas vyksta, bet kadangi jos (kratos - red.) neužbaigtos, tarnybos daro savo darbą, mes daugiau nieko ir nežinome“, – sakė jis.

G. Petrauskas BNS nekomentavo, ar savivaldybė paskutiniu metu turėjo kokių nors priekaištų „Kauno švaros“ vadovui.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis „Kauno dienai“ pateikė komentarą dėl šios situacijos. Jis žada, kad pasitvirtinus informacijai, bus imtasi principingų veiksmų.

„Šiuo metu laukiame oficialios informacijos apie tai, kas vyksta. Jeigu teisėsaugos pareigūnams reikės kokios nors pagalbos, padarysime viską, ką reikia. Pasitvirtinus viešoje erdvėje pasirodžiusiems faktams, mūsų veiksmai bus griežti ir principingi. Niekam neleisiu vogti iš Kauno ir kauniečių“.

Sustabdė viešąjį pirkimą

Šių metų gegužę Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) sustabdė Kauno savivaldybės vykdytą milijono eurų vertės šiukšliavežių pirkimą. BNS skelbė, kad pirkimo vertinimo išvadoje VPT užkliuvo keturių šiukšliavežių pirkimo sąlygos. 

„Tarnyba konstatuoja, kad techninėje specifikacijoje nustatytų reikalavimų visuma nepagrįstai riboja konkurenciją ir diskriminuoja tiekėjus“, – buvo nurodyta VPT išvadoje.

Tuo metu „Kauno švara“ teigė, kad toks sprendimas įtakos veiklai neturės. „Automobilių parkas atnaujinamas nuolat, pirkimas niekaip nepaveiks įmonės veiklos“, – BNS atsiųstame komentare aiškino „Kauno švara“ komercijos direktorius Darius Ambrasas.

Pasak jo, bendrovė neskųs VPT sprendimo, nes greičiau bus tiesiog paskelbti naują pirkimą. „Netobulas viešųjų pirkimų įstatymas siekiant nupirkti geriausią produktą už mažiausią kainą, sukelia rinkoje tarp konkuruojančių subjektų įvairias manipuliacijas“, – sprendimą vertino D. Ambrasas.

VPT turėjo priekaištų, kad pirkimo specifikacijoje nurodyti labai detalūs ir pertekliniai reikalavimai. Pavyzdžiui, reikalaujama pridėti 94 dalis turintį įrankių galvučių komplektą, tačiau nedetalizuojama, kokios dalys jį turėtų sudaryti.

„Remiantis viešai prieinama informacija, automobilių remonto įrankiai komplektuojami pagal konkretų automobilio modelį. Reikalavimas, kad įrankių galvučių komplektą sudarytų ne mažiau 94 dalys netiesiogiai nurodo į konkretaus gamintojo gaminamo sunkvežimio modelį“, – pabrėžė VPT.

Taip pat pastebėta, kad „Kauno švara“ netinkamai apibrėžė reikalingas variklio charakteristikas nes arklio galios ir variklio darbinis tūris tiesiogiai nenusako automobilio patikimumo ir galimybių transportuoti tam tikrą masę atitinkamu greičiu. VPT turėjo pastabų ir dėl padangų, važiuoklės, žibintų, šiukšlių krovimo mechanizmų charakteristikų.

VPT nutrauktas šiukšliavežių pirkimas nesutrukdė bendrovei rugpjūtį nupirkti vieną naudotą šiukšliavežę. Naudotos šiukšliavežės sandorio vertė siekia beveik 224 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras klausimas

Geras klausimas portretas
O kada STT tvarkys KAUNO VANDENIS paceliuojančios bendrovės valdybos žulikėlius. Privatizuojamos net vandenvietės iš kurių Kauniečiai geria vandenį.Tuojau galės srėbti vandenį iš atvirų balų. O gal vėl pezės, kad patys ,,Kauno vandenys" save išsiparduoda?

kaunietė

kaunietė portretas
Jei meras žada neleisti vogti iš kauniečių, tegu pasidomi kaip yra apvaogiami kauniečiai rubikoninių berniukų. persivadinusių, būsto valdomis, centro būstais, žaidais, .....Juk tuos berniukus, kad jie už nieką tuštintų kauniečių kišenes samdo kas? SAVIVALDYBĖ, kurios vadas žada kovoti su vagimis.... Kol kas tik žada....

jk

jk portretas
Šaunuoliai STT,Švara daug metų negerindama darbo kokybės didina įkainius su miesto valdžios palaiminimu,tai plėšikavimas.Dabar sugalvojo tiesiog palangėse sustatyti milžiniškus dvokiančius konteinerius.Teist juos reikia,kartu sutą leidusia miesto valdžia
VISI KOMENTARAI 44

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių