Quantcast

Kauno socialdemokratai pasijuto skriaudžiami, bet nesitraukia

Valdančiajai koalicijai „Už Kauną“ priklausantys socialdemokratai pareiškė nepasitikintys koalicijos partneriais ir nebenorintys prisiimti atsakomybės už procesus mieste, bet valdžioje kol kas lieka.

„Mes netrukdome koalicijai priimti sprendimus, o jie mums trukdo“, – pareiškė spaudos konferenciją surengęs miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas. Pažėrę gausybę priekaištų koalicijos partneriams ir pačių socialdemokratų deleguotam administracijos direktoriui Antanui Navakauskui, Kauno socialdemokratai pareiškė iš valdančiosios daugumos dar nesitraukiantys.

G.Labanausko nuomone, kiti koalicijos partneriai privalo prisiimti atsakomybę už didėjančius mokesčius. Frakcijos seniūnas priekaištavo politiniams partneriams, esą jie nesugeba tvarkytis savivaldybei pavaldžiose įmonėse „Kauno energija“, „Kauno vandenys“ ir „Kauno švara“.

„Stebina požiūris į miesto gatves. Nei merui, nei administracijos direktoriui nerūpi tie dalykai. Rūpintis paliktas vienas šią sritį kuruojantis vicemeras“, – skundėsi vicemeras Kęstutis Kriščiūnas. Jam užkliuvo ir administracijos bei politikų noras dėl nevykstančių darbų nutraukti sutartis su dumblo iš Nemuno senvagės niekaip neišvežančiais „Kauno tiltais“ ir „Girstučio“ baseino rekonstruoti nesugebančiu „Sienojumi“. Pasak K.Kriščiūnio, reikia spręsti problemas, o ne nutraukti sutartis.

Kauno socialdemokratams vadovaujanti Orinta Leiputė antrino savo partijos kolegoms, kad mieste reikia greitesnių pokyčių. Spaudos konferencijoje socialdemokratai sutartinai tvirtino, kad koalicijos partneriai nenori jų girdėti ir trukdo įgyvendinti ne tik partijos užsibrėžtus tikslus, bet ir koalicijos programą.

Nepasitenkinimo gaidelės iš socialdemokratų lūpų pasigirdo po to, kai nepavyko jų planas nuversti bendrovės „Kauno vandenys“ direktorių Vilių Buroką ir į jo vietą pasodinti savo žmogų.

„Frakcija neinicijuoja koalicijos paleidimo. Tai svarstysme skyriaus taryboje“, – apibendrino G.Labanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pekas

Pekas portretas
Koks is to Labanausko politikas ??? Zmogus labai save sureiksmines. Matyt, Vandens keliu direkcijoje nebera , tai savo bendradarbius ir bendrapartiecius Simkuna ir ta babania norejo idarbinti "Kauno vandenyse" Tegul tik nekabina makaronu tas is gelezinkelio AMB noru atkeltas i Kauna socdemams sustiprinti. Abu su Orlausku tapo partijos geda ir nasta.

Upeivis

Upeivis portretas
Ko likti koalicijoje, jeigu ja nepasitiki ???? Vel tas Labanauskas, eilini karta, nori susireiksminti. Juokdarys, jam laikas palikrti partija, jeigu nori, kad socdemai mieste turetu autoriteta. Kas uz tokius gali balsuoti, nes abu su Orlausku dar apie Seima galvoja.

Joke

Joke  portretas
"Rūpintis paliktas vienas šią sritį kuruojantis vicemeras“, – skundėsi vicemeras Kęstutis Kriščiūnas." Geeeras cia . Mano sritis, as ja kuruoju, bet kodel nesirupina kiti, kodel reikia man?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių