Quantcast

Kauno rajone egzaminus šįmet laiko per 400 abiturientų

  • Teksto dydis:

Prašymus laikyti 2023 m. brandos egzaminus pateikė 413 Kauno rajono, 5 Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos abiturientai ir 48 eksternai.

„Norint gauti brandos atestatą ir įgyti vidurinį išsilavinimą, reikia būti išlaikius du brandos egzaminus. Vienas iš jų – lietuvių kalbos ir literatūros – yra privalomas. Šio egzamino tipą, valstybinį ar mokyklinį, mokiniai pasirinko savo nuožiūra. Norintiems stoti į valstybės finansuojamas vietas universitete reikia išlaikyti tris valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir vieną laisvai pasirenkamą“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Jankauskienė.

Kauno rajono savivaldybėje paskirtuose brandos egzaminų centruose šįmet vyks devyni egzaminai. Dėl nedidelio mokinių, pasirinkusių laikyti rusų ir vokiečių kalbų egzaminus, skaičiaus abiturientai juos laikys Kauno mieste.

Valstybinių brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 5 d. lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu. „Šį egzaminą laikė 415 abiturientų: iš jų 350 – valstybinį egzaminą, o 65 – mokyklinį“, – skaičius vardijo vedėjo pavaduotoja.

Pakaunėje daugiausia kandidatų, kaip ir visoje šalyje, – 361 (t. y. 85 proc.) rinkosi laikyti anglų kalbos egzaminą, matematikos brandos egzaminą pasirinko laikyti 345 kandidatai, istorijos – 154, biologijos – 153, o geografijos – 101. Mažiausiai kandidatų pasirinko laikyti fizikos (33) ir chemijos (35) egzaminus.

Tarp mokyklinių brandos egzaminų šiais metais populiariausias technologijų egzaminas. Jį laikė 47 abiturientai, o menų mokyklinį egzaminą – 11. Vienas abiturientas iš VDU Ugnės Karvelis gimnazijos parengė biologijos brandos darbą.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 27 d. Rezultatus Nacionalinė švietimo agentūra planuoja skelbti ne vėliau kaip iki liepos 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių