Quantcast

Kauno maltiečiai: vienas svarbiausių gebėjimų – mokėti klausytis

  • Teksto dydis:

Penktadienį Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno grupė atšventė jau 30-ies metų veiklos jubiliejų.

Maltos ordinas globoja vienišus senelius ir neįgaliuosius, turi paauglių dienos namus, vaikų dienos centrą, teikia jaunuolių palydėjimo į savarankišką gyvenimą paslaugą ir įgyvendina daug kitų veiklų.

Jubiliejaus minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje. Paskui nusileidę į bazilikos konferencijų salę svečiai, maltiečiai ir jų globojamų bendruomenių atstovai pasidžiaugė vieni kitų pasiekimais, kūrybiškumu ir kompanija.

Sušilę nuo garsiosios maltiečių sriubos šventės dalyviai bendravo toliau ir dalijosi įspūdžiais.

Kauno grupės savanoriu gali tapti bet kuris pilnametis. Šiuo metu Kauno skyriuje – 47 aktyvūs savanoriai.

Kauno grupės maltiečių vadovė Jurgita Dovalcovienė pasakojo, kad ji pati įsitraukė į šios organizacijos veiklą vieną rytą supratusi, kad norinti kažko daugiau. „Užpildžiau anketą. Man buvo priskirtas kuratorius, dalyvavau mokymuose. Iš pradžių padėjau neįgaliems asmenims, paskui ilgus metus globojau dabar jau amžinatilsį senjorę. Įsiliejau į mentorystę, lydėjau kitus savanorius, kol galų gale užaugau iki vadovės“, – vardijo J. Dovalcovienė.

Kaip ją paveikė savanorystė? Paaugo kaip asmenybė. „Tai lėmė įvairiapusės situacijos, bendravimas su tais, kuriems reikia pagalbos, su savanoriais“, – kalbėjo J. Dovalcovienė, akcentavusi savo gebėjimo klausytis pažangą.

Maltos ordino pagalbos tarnyba Lietuvoje (maltiečiai) yra dalis seniausios labdaros organizacijos pasaulyje – Maltos ordino, teikiančio pagalbą vargstantiems net 120 šalių.

Maltiečių grupę Lietuvoje įkūrė 1991 m. spalio 29 d. vyskupas Juozas Tunaitis, vyskupas Jonas Boruta, kunigas Vaclovas Aliulis ir kt., siekdami Lietuvoje turėti katalikišką labdaros organizaciją, kuri savo veikloje vadovautųsi Maltos ordino moto ir teiktų pagalbą visų rasių, tikėjimų ir tautybių žmonėms.

Šiuo metu organizacija visoje šalyje vienija apie 2 tūkst. savanorių 42-uose šalies miestuose ir miesteliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
gerai jei mokate klausytis tai gal ir suprasti jei neesate kaip tas matomai biorobotas danielius iremintas i musu tv ir save vadinanciu nesuprantanciu kaip 3 jav bankai uzdraude skaitmena taip demaskuodams save logiskai mastanciu zmoniu kurio ir reik zmonijos islikymui o sis padaras kaip ir dagelis kitu iremintu sionsatanystu saikos bus demaskuoti iki 1 pradedant nuo biolauros kuri staigiai dingo atlikusi juoda darba kuri tesia jos ireminta biosaika lgbt formate po sionsatanystine kontrole ju /vertybiu ppz=0

Man

Man portretas
kimstu uz dyka tarptautiniu sponsoriu pinigus - as net Selo klausyciausi! Diena nakti!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių