Quantcast

Kaune – nauji kelio ženklai: ar tai atneš naudos?

  • Teksto dydis:

Ir Kaunas nusprendė su nepaklusniais vairuotojais kovoti naujais kelio ženklais. Plačiau – LNK reportaže.

Kauno Savanorių prospektas – viena judriausių miesto gatvių. Nuo šiol čia vairuotojams reikia būti dar atidesniems. Ne tik čia, bet ir kitose judriose miesto vietose pakabinti nauji kelio ženklai.

„Įrengėme kelio ženklus, nes matome, kad važiuodami A juostomis kai kurie vairuotojai kerta sankryžas. Pagal Kelių eismo taisykles negalima to daryti. Ant ženklų uždėjome lenteles, kad papildomai informuotume vairuotojus, kad prieš sankryžą jie turi išsukti“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Savivaldybė neapsikentė vairuotojų elgesio, kai ant kelio esanti milžiniška A raidė, žyminti viešojo transporto judėjimo juostą, pastoviai ignoruojama.

„Vairuotojai, važiuodami A juosta, trukdo viešajam transportui judėti greičiau. Matome, kad viešasis transportas be automobilių A juostoje judės patogiau, lengviau “, – teigė M. Matusevičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Su nepaklusniais vairuotojais lyg su vėjo malūnais kovojo ir pareigūnai.

Nori būti gudresni už kitus eismo dalyvius ir jiems draudžiama juosta nori aplenkti spūstis.

„Nori būti gudresni už kitus eismo dalyvius ir jiems draudžiama juosta nori aplenkti spūstis. Gaudavome tikrai daug nusiskundimų ir patys esame vykdę policines priemones. Per valandą nustatydavome dešimtis pažeidimų“, – teigė Kauno kelių policijos skyriaus viršininkas Vigintas Lukošius.

Pasak vairuotojų, toks ženklinimas neatneš naudos. Esą mieste bus tik dar daugiau spūsčių.

„Bus sudėtingiau“, – sakė gyventojas.

Tačiau kiti visgi tikisi, kad vairuotojai kelyje ims elgtis kultūringiau.

„Kartais išsukus iš parduotuvės būna sunku persirikiuoti į antrą juostą, bet teks prisitaikyti“, – teigė vyras.

„Man atrodo, tie ženklai nieko nepagelbės. Kartais aš pati įsivedu į internetą pasižiūrėti, ką tos naujos lentelės reiškia, nes nežinau“, – sakė moteris.

Vairuotojai turėtų būti atidesni, nes dažniausiai tokie ženklai kabo sankryžose, kuriose yra ir vaizdo kameros. Padarius nusižengimą nebūtinai sustabdys policijos pareigūnas, baudą gautumėte automatiškai kirtę tokį ženklą.

„Galės pravažiuoti policija, kitos specialiosios tarnybos. Tačiau jei vairuotojai važiuos be jokio mano išvardinto pagrindo, bus tikrai nubausti baudomis“, – sakė V. Lukočius.

Nors su kertančiais A juostą vairuotojais problemų kyla, tačiau bendrai piktybiško ženklų nepaisymo mieste mažėja.

„Neįžvelgiame daug piktybiškumo. Kai kas kartais gal paklysta mieste, nepastebi to ženklo“, – sakė V. Lukošius.

Vilniuje tokie ženklai atsirado jau prieš kurį laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažiūrėjau

Pažiūrėjau portretas
Naujose Taisyklėse, pasirodo, maršrutinis transportas turi teisę važiuoti prieš eismą! Nes, „plyta“ (ženklas 301) visuomet buvo statoma kitame gatvės gale su vienpusiu eismu (ženklas 503) ir niekur kitur. Kokiu būdu dabar galima sužinoti, kad priešais vienpusis eismas ir turi ieškoti įvažiavimo iš kitos pusės?

Pirmyn

Pirmyn portretas
Per „plytą“ autobusai irgi neturi teisės važiuoti! Taikoma išimtis spec. tarnybų automobiliams su ĮJUNGTAIS švyturėliais. Taigi, baus autobusų vairuotojus? Antra. Dabar, išsukę iš kiemo stovės ir lauks kol kas įleis į antrą juostą, taip neleisdami pravažiuoti autobusui - vietoje to, kad būtų važiavę ir nuvažiavę. Rezultatas: autobusams grūsčių metu bus dar kebliau. Matysit patys.

Artas

Artas portretas
Sis zenklas draudzia BET KURIO transporto (isskyrus svyturiukus) judejima sia kryptimi. Tapo populiarus "ekspertai", nebrendylos, kurie patys nesupranta ir kitiems aiskina savo vizija, ir, tokie ypac kitus kvailina. Jau mazai kas besuvokia ka turi omenyje sis 301 zenklas. Net taisyklese atsirado klaidinantis teiginys, kuris "ekspertams" leidzia tauzyti niekus. 301 zenklas privalo buti statomas kaip pvz vienos puses eismas..., siuo atveju teisingas 302 ... Visokie ... paišo ant keliu negaliojancius zenklus, moko kaip lenkti lygiareikšmeje sankryzose, palei savo issilavinima leidzia istatymus?!!.... Mokytojai... norite algu ... paziurekite i savo darbo kokybeeee....
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių