Quantcast

Kaunas ruošiasi Baltijos kelio minėjimui – Nemuno saloje kyla scena

  • Teksto dydis:

Minint 34-ąsias Baltijos kelio metines, trijų tautų vienybę kauniečiai šįvakar prisimins nemokamu koncertu ant būsimo mokslo ir inovacijų muziejaus stogo. Šalia baigiamo statyti „Mokslo salos“ pastato jau kyla scena, vyksta pasiruošimo darbai. Publika nuo 19 val. čia mėgausis Kauno bigbendo ir visų trijų Baltijos šalių solistų pasirodymais.

Kauniečių pamėgto festivalio „Operetė Kauno pilyje“ organizatoriai ėmėsi kultūriškai įveiklinti naujai atgyjančią erdvę Nemuno salos parke. Šioje vietoje klasikinės muzikos koncertas nuskambės pirmą kartą.

Koncertinę programą publikai dovanos mūsų šalies ir Latvijos bei Estijos atlikėjai: Kauno bigbendas (vadovas Tomas Botyrius), Povilas Meškėla, Jeronimas Milius, solistė iš Latvijos – Julija Zakirova bei viešnia iš Estijos – Sofia Rubina.

Muzikiniame repertuare skambės dainos apie laisvę, jausmus ir svajones. Koncertą vainikuos Baltijos kelio himnas – Latvijos kompozitoriaus Boriso Rezniko daina „Bunda jau Baltija“. Ją savo kalba atliks keturi solistai.

„Šiuo koncertu, kaip ir prieš daugelį metų, siunčiame žinutę visam pasauliui, kad esame laisvi, vieningi ir to paties linkime visiems“, – sako renginio organizatoriai, kviesdami kauniečius susitikti šį vakarą Nemuno saloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

W

W portretas
dar koks vaiku choras padainuotu , - kuriems mokėti nereikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių