Quantcast

Kaunas rengiasi Tarptautinei Ukrainos mokyklai perduoti patalpas pabėgėlių ugdymui

Kauno savivaldybė planuoja Tarptautinei Ukrainos mokyklai perduoti patalpas Eigulių mikrorajone.

Kaip nurodė į savivaldybę kreipusis mokykla, nemažą dalį karo pabėgėlių iš Ukrainos sudaro vaikai, todėl siekiama sudaryti jiems galimybes mokytis.

„Įstaiga pabrėžė, kad tai – humanitarinės pagalbos ir socialinės atsakomybės klausimas, kuris siekia užtikrinti teisę į švietimą ir saugumą vaikams, patiriantiems karo, represijos ir integracijos į mūsų visuomenę sunkumus“, – rašoma sprendimo aiškinamajame rašte.

Kaip nurodoma sprendimo projekte, viešajai įstaigai ne ilgiau kaip penkeriems metams būtų perduodamos mokyklos patalpos Žeimenos gatvėje.

Savivaldybei pateikus savo turimų patalpų sąrašą, viešoji įstaiga nusprendė, jog tinkamiausios patalpos yra Žeimenos gatvėje 58 ir paprašė jas suteikti pagal panaudos sutartį. Taip pat įstaiga paprašė apsvarstyti galimybę leisti naudotis toje pačioje teritorijoje esančiomis patalpomis Žeimenos g. 56 – kitu tokiu pačiu mokyklos pastatu.

Mokykla įsipareigojo per metus suremontuoti šias patalpas ir skirti jas Ukrainos vaikų ikimokyklinio ugdymo, dienos centro ir kitoms neformaliojo ugdymo reikmėms.

Patalpose Žeimenos g. 58 numatoma priimti mokytis apie 300 ukrainiečių vaikų.

Pasak savivaldybės, šiuo metu minimas pastatas yra pritaikytas ukrainiečių apgyvendinimui: juose yra lovų, spintelių, šaldytuvų.

Projekte numatyta, jog Tarptautinė Ukrainos mokykla, esant nenumatytai ekstremaliajai situacijai dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje ir padidėjus atvykstančių iš Ukrainos asmenų srautui, privalės sudaryti galimybę juos laikinai apgyvendinti.

Dėl šio sprendimo savivaldybės taryba apsispręs kitą savaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to faktas

 to faktas portretas
NE RUSO FAŠISTINES O BANDERU CHACHOLU FAŠISTINES IŠPEROS UŽPUOLE LIETUVA

Vilnietis

 Vilnietis portretas
Kodėl lietuva turi tuos vaikus šelpti Šitiek pinigu visos šalis apgautos sukišo Zelenskis praturtėjo Vila Majamije už 34 milijonus Vila Italijoje nupirko su žmona 2017 metaisuž 8 milijonus brangiauseme kurorte Džordžijos centre pastate 5 butus Pasiolok Livadija Kryme imperatoriška kompleksa bet čia valdo rusai ir tikrai atiduos ukrainos vaikam Vila turkijoje prie jūros tevam Nupirko Londono centre buta už 3 milijonus kur legendinis muziejus baiker-strit paguglinkit amerikos buves žvalgybos majoras Skotas veda laida apie Zelenski tai tik 1 dalis apie jo turtus Bus 2 dalis Pamatysit kiek apdurninta europa ne savo vaikam o kažkokiam parazijui sukrove turtus

to faktas

to faktas portretas
Debiliuk atsivilko banderinės padugnes prie ko čia Putinas Kada i jusu prišiktas makaules daeis kad visai ne Putinas mus nori išnaikinti o jankio scwabiniai parazitai Visas tas purvas yra i jusu makaulias imontuoja šita scwabinė politika Ant kiekvieno kampo Putinas kremlius atsipeikėkit ne kalbėjo nei ruošėsi Putinas pulti lietuva jau parduoti jankiam lietuva užgrobia chacholai o jus vis Putinas ir putinas Kiek parazitu lėkė sutiktn jankius kiek parazitu kabinejo ukru skarmalus gatves vaivorykštėm dažė gatves suolus i seima ikišo pedofilus kurie jusu vaikus prievartauja keikiat Putina Aš labai būsiu patenkinta kad rusai Putinas išvis tuo išgamas teroristus tautu naikintojus jankius lauk už vandenyno tegul tupi savo krašte Sugriovė daug šaliu dabar ir europa bet dabar jau atėjo galas Labai jiems kvepia rusijos iškasenos turtai vis dar čia tai čia prisivogdavo prisiplėždavo liko rusija bet jus 80 000 nato kurie išsimėte po visa europa saujalė priš rusus ir kinija
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių