Quantcast

„Žaidžiame kiną“ kviečia į kultinių filmų seansus, protmūšius ir pristato naujų žaidimų planus

  • Teksto dydis:

Padėti žiūrovui pažinti europietišką kiną per interaktyvią, suprantamą ir lengvai prieinamą formą – toks yra tarptautinio projekto „Žaidžiame kiną“ (angl. „Playing cinema“) tikslas. Šio projekto veiklas organizuoja Kauno kino centras „Romuva“ kartu su partneriais iš Kroatijos: Kino Gaj ir Kino Valli. Dvi Europos šalis apimanti iniciatyva visuose trijuose kino teatruose kvies žiūrovus į kritikų pripažintų bei žiūrovų pamiltų europietiškų filmų seansus, protmūšius, pristatys edukacines korteles juostų aptarimui ir pirmąjį Lietuvoje stalo žaidimą apie kiną. Tai leis geriau suprasti ne tik filmus, bet ir nekomercinių kino teatrų veiklą, o per žaidimus šias sritis pavyks geriau pažinti kartu su draugais arba šeima.

Europietiškų filmų ir protmūšių programą sudaro 16 renginių, kurių ciklas prasidėjęs 2023 m. spalio mėnesį tęsis iki pat 2024 m. kovo. Projekto metu bus parodyti filmai: „Didis grožis“ (rež. Paolo Sorrentino; 2013), „Vadink mane savo vardu“ (rež. Luca Guadagnino; 2017), „Kvadratas“ (rež. Ruben Östlund; 2017), „Leonas“ (rež. Luc Besson; 1994), „Medžioklė“ (rež. Thomas Vinterberg; 2012), „Omaras“ (rež. Yorgos Lanthimos; 2015), „Paryžius, Teksasas“ (rež. Wim Wenders; 1984), „Saldus gyvenimas“ (rež. Federico Fellini; 1960).

Kadras iš filmo „Saldus gyvenimas“. „Romuvos“ archyvo nuotr.

Filmai leis žiūrovams dar kartą pasimėgauti, o gal ir pirmą kartą susipažinti su itin žinomų europietiško kino kūrėjų darbais. Taip pat kino mylėtojų laukia protmūšių ciklas. Subūrę komandas dalyviai galės išmėginti savo žinias apie kiną ir sužinoti naujų netikėtų faktų apie filmus.

Protmūšis „Romuvoje“. G. Jovaišos nuotr.

Kitais metais Kauno kino centras „Romuva“ taip pat pristatys edukacines korteles jauniesiems žiūrovams. Kortelės skirtos juostų aptarimui, diskusijai po peržiūros, jose pateikiami įvairiems filmams pritaikomi klausimai leidžiantys aptarti scenas, filmo idėją, kino kalbą. Sužaidybintą edukacinį įrankį galės naudoti kiekvienas atskirai namuose, taip pat kino edukatoriai, pedagogai. Skaitmeniniai kortelių failai bus nemokami ir prieinami kiekvienam norinčiam „Romuvos“ internetinėje svetainėje. O šiuo metu kuriamas stalo žaidimas kvies įsijausti į kino teatro vadovo vaidmenį ir varžytis su kitais žaidėjais, siekiant sukurti sėkmingiausią filmų rodymo erdvę. Įtraukiantis žaidimas leis pažinti skirtingus kino teatrus Europoje ir jų veiklą, išbandyti savo jėgas bandant sukurti stipriausią filmų ir kitų kultūrinių renginių programą.

Kadras iš filmo „Medžioklė“. „Romuvos“ archyvo nuotr.

Projekto šūkis „Kinas yra žaidimas, kurio taisykles kuriame patys“ skatina filmus apžvelgti iš įvairių perspektyvų, pasitelkti juos tarpdisciplininėms veikloms. „Romuva“ kviečia žiūrovus įsitraukti į žaidybines veiklas, prisijaukinti ne tik itin paplitusį amerikietišką pramoginį, bet ir meninį europietišką kiną ir siekia ugdyti aktyvų susidomėjimą šia sritimi.

Kadras iš filmo „Kvadratas“. „Romuvos“ archyvo nuotr.

Artimiausias projekto kino seansas, kurio metu bus rodomas „Liūdesio trikampio“ režisieriui Rubenui Östlundui pirmąją „Auksinę palmės“ šakelę laimėjęs „Kvadratas“, žiūrovų laukia gruodžio 14 d. O protmūšis – gruodžio 12 d.

Artimiausių projekto renginių ir bilietų ieškokite: http://bit.ly/46DGLlk.

Projektas finansuojamas fondo „Collaborate to Innovate“ (Europos sąjungos programos „Kūrybiška Europa“) lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių