Quantcast

Vaikų auklė – Hitlerio gerbėja

Vaikus prižiūrinčiai belgei, kuri neslėpė savo žavėjimosi Adolfu Hitleriu, gali tekti stoti prieš teismą ir ji greičiausiai neteks verslo leidimo.

Antverpene gyvenanti vaikų aukle dirbanti moteris tvirtino, kad yra ištekėjusi už "buvusio nacio", o jos namų svetainėje kabėjo A.Hitlerio portretas ir uždraustos flamandų neonacių grupės VMO plakatas.

Kalbėdama televizijoje VRT ji palygino Flandrijoje gyvenančius turkus ir marokiečius su ketvirtojo ir penktojo dešimtmečio Vokietijos žydais.

Pasak Belgijos dienraščio "La Libre", A.Hitlerį ji apibūdino kaip "didį aiškiaregį ir nuostabių idėjų turėjusį vyrą".

Pranešama, kad moteris ir jos vyras laikėsi tokių kraštutinių pažiūrų, kad net buvo pašalinti iš flamandų kraštutinės dešinės judėjimo "Vlaams Belang".

Už jaunimo reikalus atsakingas Flandrijos regiono ministras Jo Vandeurzenas pareiškė, kad, nepaisant žodžio laisvės, moters pasisakymas VRT televizijoje "buvo nepriimtinas ir netoleruotinas".

"Jos pasisakymai apie Hitlerį kaip apie žmonijos gelbėtoją ir pareiškimai apie emigrantus mūsų visuomenėje yra neįsivaizduojami", - pridūrė J.Vandeurzenas.

Tarnyba, išduodanti leidimus globos ir rūpybos centrams "Kind en Gezin" (Vaikas ir šeima) steigti, ėmėsi žingsnių, kad būtų panaikintas minimos moters turimas leidimas dirbti aukle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių