Quantcast

Muziejus kraustosi į internetą

Lietuvos jūrų muziejaus sukurtas internetinis pingvinuko dienoraštis sulaukė tokio susidomėjimo, jog išsiplėtė iki tinklaraščio, kuris bus pildomas beveik kiekvieną dieną.

Muziejaus darbuotojai tinklaraštyje skelbs ne tik naujienas apie augintinius, bet ir apie visą savo veiklą. Tai vienintelis muziejus Lietuvoje, kuris siūlo tokiu moderniu būdu palaikyti tiesioginį ryšį su jūrų gyvūnais ir laivybos istorija besidominčiais žmonėmis.

Internetinis dienoraštis buvo sukurtas šiais metais belaukiant vienintelio pingvino išsiritimo. Didelio susidomėjimo sulaukęs interneto dienoraštis muziejininkus paskatino ir toliau naujienomis pildyti tinklaraštį.

„Belaukdami pingvinuko išsiritimo sulaukėme didelio internautų palaikymo, taip pat komentarų ir klausimų apie pingvinų bei kitų muziejaus gyvūnų įpročius ir gyvenimo sąlygas. Tai paskatino pasinaudoti šiandien itin patrauklia bendravimo priemone – internetiniu tinklaraščiu. Jį galima palyginti su muziejaus pulsu – tinklaraštis bus gyvas ir atnaujinimas praktiškai kasdien“, – teigė muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Pasak jos, tinklaraštyje planuojama skelbti įdomybes apie laivybos istoriją, dalytis pastebėjimais iš gamtos ir mokslo pasaulio. Interaktyvi erdvė suteiks galimybę tinklaraščio skaitytojams tiesiogiai užduoti klausimus muziejaus specialistams bei plėtoti diskusijas.

Tinklaraščio www.jurumuziejus.blogas.lt lankytojai jau gali skaityti Jūrų paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjo Arūno Grušo įrašus apie neseniai muziejuje gimusius ruoniukus.

Jo skaitytojai kviečiami siūlyti vardus abiem ruoniukams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių